TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU ve ESHOT’ta mutlu son…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında yürütülen ve yaklaşık 7 bin işçiyi TİS sürecinde mutlu sona gelindi. İmza töreninde konuşan Soyer, ‘yalancı bahar’ uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU ve ESHOT’ta mutlu son…

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında uzun süredir yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde sona gelindi.

ESHOT personeli, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin personeli ilgilendiren TİS sürecinde görüşmelerin tıkanmasının ardından Büyükşehir emekçileri, grev kartının kullanarak bir süre saatlik iş bırakma eylemi yapmışlardı.

Öte yandan; aylar süren görüşmelerde masada uzlaşı sağlandı ve Büyükşehir ile İZSU ve ESHOT Genel Müdürlükleri arasında 2023 yılı Toplu Sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Törende yapılan konuşmalarda emekçilerin hakkı için 14 Mayıs seçimleri göndermesi yapıldı.

SOYER: CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATABİLİRİZ

Başkan Soyer, emekten yana iktidar için 14 Mayıs’ı işaret ederken mevcut iktidarın devam etmesi durumunda emek kazanımlarının kaybedileceğinin altını çizdi ve “Bugün bizim için de çok heyecan verici. Çünkü 24 bin arkadaşımızı ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri konusunda anlaştık. İZENERJİ çalışılanlarımızla sabah buluştuğumuz güzel bir güneş vardı ve ardından yağmur başladı. O da bana yalancı baharı hatırlattı. Eğer 14 Mayıs’ta emekten yana bir düzen kuramazsak bu yalancı bahar siz kandırmış olur. Bugün çalışan nüfusun yüzde 50’si asgari ücretin altında çalışıyor eğer emekten yana bir iktidar kuramazsak ne sizin kazanımlarınız ne de bizim çabalarımız… Hiçbir şey o yalancı baharı durdurmaya yetmez. O yüzden ne yapıp edip emekten yana iktidarı kurmamız gerekiyor .son günler! Eğer 14 Mayıs’ta emekten yana bir iktidar kuramazsak biz de yokuz o kazanımlar da yok. Biz 14 Mayıs sabahı hep birlikte cehennemin kapılarını kapatabiliriz. Bu bizim elimizde. Yüzyıllar boyunca emekçiler toplumsal kazanımlarının öncüsü olmuş. Şimdi de alın teri dökenlerin öncülüğüne ihtiyacımız var. Dolayısıyla 1 Mayıs çok önemli. 1 Mayıs’ta bütün Türkiye’ye İzmir’den çok güçlü bir cevap vermemiz lazım. İzmir, Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün çoban yıldızı. Biz ne yaparsak Türkiye ondan ilham ve ders alacak. O nedenle bizim 1 Mayıs’ta alanlarda bambaşka bir şey gösteriyor olmamız gerekiyor. Ve 14 Mayıs… Seçim gününde alın terinin hakkını verildiği, emiğin hakkının verildiği bir iktidarı kurabiliriz. Cennetin yolunda yürüyebiliriz. Emin olun imkanlarımız geliştikçe çok daha iyisini ve fazlasını yapmak için elimden geleni yapacağız. Sizlerle yol yürümekten gurur duyuyorum” dedi.

ENGİN: ÇALIŞMALARIMIZ SONUÇ VERDİ

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, örgütlü mücadele vurgusu yaparak “Yaklaşık 6 aydan daha uzun süredir Büyükşehir ile yürüttüğümüz sürecin en güzel gündeyiz. Umuyoruz ki 14 Mayıs günü de çok güzel bir atmosferde ülkemizin geleceğini inşa edeceğimiz bir süreç bizi karşılasın. Biz yetkiyi aldığımız günden bu yana mücadeleyi hep birlikte yaptık, kimseden korkmadık, kimseye boyun eğmedik. Mücadele kültürünü asla geride bırakmadık. Toplu sözleşme süreçlerini şeffaf, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yürüttük. Bugünkü toplu sözleşmemiz için çok büyük bir mücadele yürüttük. Bugün, çoklu kriz döneminin en dibindeyiz. Emekçiler olarak her geçen gün biraz daha yoksullaştığımız bugünlerde hepimiz açlığa mahkum olduk, geçinemez haldeyiz. Biliyoruz yaptığımız toplu iş sözleşmeleriyle bu ekonomik şartların değişmeyecek, ancak biraz nefes aldıracak. Biz ne kazandıysak hep beraber kazandık. Söylediğimizi yaptık, yaptığımızı da söyledik. Bu çalışmalarımız sonuçlarını verdi ve yüzde 68 oranla sözleşmemizi imzaladık” ifadelerini kullandı.

KORKMAZ: MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

Törende konuşan KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Korkmaz ise şunları söyledi; Emek en yüce değerdir. Bugün, milyonlar emeklerinin karşılığını almama gibi bir sorunla karşı karşıya. Çünkü bir tercih var ve o da sermayeden yana bir tercih. Emekçilerden yana bir tercih değil. Neoliberal politikaların en etkin bir şekilde uygulandığı bu iktidar bizleri yoksulluğa ve açığa mahkum etti. Önümüzde 1 Mayıs ve ardından bir seçim bekliyor. Burada komu emekçileri olarak mücadeleyi hep birlikte yükselteceğiz. Bugün burada yapılan Toplu Sözleşme töreni 6 bin 141 kamu emekçisini ilgilendiriyor ve yüzde 68 gibi bir oranı kapsıyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.