TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirlinin su borcuna yapılandırma müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 7440 Sayılı kanun kapsamında su ve atık su borçlarının yapılandırılacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirlinin su borcuna yapılandırma müjdesi

KEMAL ÖZKURT

İZSU, su ve atık su borçları bulunan abonelerine mevcut borçlarını yapılandırma yapılacağını duyurdu. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların, borca ait son ödeme tarihinin en geç 31 Aralık 2022 olması gerekiyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS
İZSU Genel Müdürlüğü, kamuya olan borçların yapılandırılması kanunu kapsamında su ve atık su borçlarının yapılandırılması ile ilgili belirlenen tarihleri açıkladı. 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 ve öncesi olan tüm mevcut borçların yapılandırılması işlemleri, 18 Nisan 2023 tarihi itibariyle başladı. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

TAKSİT İMKANI MEVCUT
31 Mayıs 2023’e kadar borç yapılandırma başvurusunda bulunan İZSU abonelerinin gecikme cezaları silineceğini bildiren İZSU, yapılandırma kapsamında silinen gecikme cezasından sonra geride kalan borcun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)  üzerinden daha düşük tutarlı olarak hesaplanacağını ve abonelerin tercihine göre 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksite bölünebileceği açıklandı. 

PEŞİN ÖDEMELERDE FAZİLER SİLİNECEK
Yapılandırılan borçlarını peşin olarak ödemeyi tercih eden aboneler için ise, iptal edilen gecikme cezasından sonra, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)  üzerinden yeni bir hesaplama yapılarak abonenin ödeyeceği borç ortaya çıkacak. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden hesaplanan yeni tutarın da yüzde 90’ı silinerek peşin ödeme yapılacak. 31 Aralık 2022 dönemi öncesi su ve atık su borçları için yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar bağlı bulundukları Abone Hizmet Birimlerine müracaat etmesi gerekiyor.

su-4

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.