TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirliler Haziran'da sanata doyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayında düzenleyeceği kültür-sanat etkinlikleri, kentte yaz coşkusu yaşatacak

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirliler Haziran'da sanata doyacak

Türkiye’nin en prestijli kültür-sanat mekanlarından olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Haziran ayında da çok önemli kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

İKSEV’in 36. Uluslararası İzmir Festivali açılışı AASSM’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İKSEV tarafından 2 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında 36. Uluslararası İzmir Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak. Açılış şef Oğuzhan Balcı yönetiminde Özgecan Günöz ve Can Özhan'ın solistliğindeki İZDSO konseri ile başlayacak. Konser, 2 Haziran Cuma günü AASSM Büyük Salon’da olacak.
15 Haziran tarihinde ise yine 36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında AASSM Büyük Salon’da geleneksel, çağdaş, bilgisayar destekli müzik, dans, tiyatro gibi farklı disiplinlerden sanatçılarla çalışan L'acheron müzikal bir gösteri sunacak. Konserlere katılmak isteyenler www.biletinial.com ya da İZDSO gişelerden biletlere ulaşabilir. Festival bilgilerine ise http://www.iksev.org/tr/iksev adresinden ulaşılabilir.

Prof. Dr. Ahmet Yürür'ü anma etkinliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, elli yıllık meslek hayatında Türkiye’nin kompozisyon, müzikoloji ve müzik yöneticiliği gibi önemli alanlarına sıra dışı katkılarıyla tanınan çağdaş Türk besteci ve kompozisyon öğretmeni Prof. Dr. Ahmet Yürür’ü anacak. 13 Şubat 2023 tarihinde hayata gözlerini yuman Yürür için 5 Haziran saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da anma etkinliği yapılacak.

Çoksesli Çocuk Korosu konseri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu, 17 Haziran Cumartesi günü konser verecek. Sanat yönetmenliğini İbrahim Yazıcı'nın, koro şefliğini Türker Barmanbek'in, koro şefi yardımcılığını ise Halil İbrahim Aydın'ın üstlendiği konser, 13.00'da İzmirli dinleyicileriyle buluşacak. Konsere katılım ücretsiz olacak.

Zuhal Olcay AASSM sahnesinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 23 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında ise sanatçı Zuhal Olcay 19 Haziran'da AASSM sahnesine konuk olacak. Saat 20.30’da başlayacak konserin biletlerine ise www.aassm.org.tr, www.kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabilir. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.