TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli seyyarlardan örnek hareket

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, Erzincan’da zabıtanın ekmek teknesine el koymak istemesi üzerine kendini yakan ve hayatını kaybeden seyyar satıcı Yavuz Polat’ın ailesine destek kampanyası başlattı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 10:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli seyyarlardan örnek hareket
AHMET TOPRAK
Kurban Bayramının ilk günü Erzincan’da zabıtanın ekmek teknesine el koymak istemesi üzerine kendini yakan ve yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi gören seyyar satıcı Yavuz Polat, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. İzmir Seyyar Satıcıları Derneği ise Yavuz Polat’ın eşi ve çocukları için harekete geçti. Yavuz Polat’ın 14 yaşındaki oğlunun liseye yeni kayıt olduğu, 20 yaşındaki kızının ise evlilik hazırlığı yaptığını dile getiren İzmir Seyyar Satıcıları Derneği Evren Laçin, okul ve düğün masraflarının bir kısmını karşılamak için harekete geçtiklerini söyledi. Dernek üyeleri ve seyyar satıcıların katılımıyla yapılan basın açıklamasında ilk etapta 10 bin TL’lik desteğin Yavuz Polat’ın eşi Hanife Polat’ın hesabına gönderileceği belirtildi.



YAVUZLAR ÖLMESİN
Dernek binasında yapılan basın açıklamasında konuşan İzmir Seyyar Satıcıları Derneği Evren Laçin, “Erzincanlı seyyar satıcı Yavuz Polat arkadaşımız 47 yaşında zorlu mücadele sonucunda aramızdan ayrıldı. Yavuz Polat çoluk çocuğun nafakası için bir lokma ekmek parası için çaresizlik içinde üç beş parça bir şeyler satarak yaşamını idame ettirmeye çalışan bir seyyar emekçi kardeşimizdi. Yavuzlar ölmesin istiyoruz. Siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza, valilerimize seslenmek istiyoruz. Yavuzların ölümüne sebep olmayın” dedi.
DESTEĞE DAVET
Hayatını kaybeden Erzincanlı seyyar satıcı Yavuz Polat’ın ailesini destek olmak için bir kampanya başlattıklarını aktaran Evren Laçin, Eylül ayı içerisinde taziye ziyaretlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Polat’ın liseye yeni başlayacak olan 14 yaşındaki oğlunun okul masrafları ve evlilik hazırlığı yapan 20 yaşındaki kızı için düğün masraflarının bir kısmını karşılamak için dernek üyeleriyle birlikte harekete geçtiklerini değinen Laçin, ilk etapta 10 bin lirayı Yavuz Polat’ın eşi Hanife Polat’a göndereceklerini belirterek, “Buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyoruz. 14 yaşındaki oğlumuz ve 20 yaşındaki kızımız artık bizim evladımızdır. Onları sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Herkesi desteğe davet ediyorum” diye konuştu. Evren Laçin, başlattıkları desteğe katkı koymak isteyenlerin Hanife Polat’ın IBAN’ı olan TR74 0001 0019 0894 8813 8050 01 numarasını paylaştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.