TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli Hüseyin Beşok FIBA Avrupa yönetiminde 

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen 2023 FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok, FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi oldu 

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli Hüseyin Beşok FIBA Avrupa yönetiminde 

HÜSEYİN DEMİR 

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok, Jorge Garbajosa’nın listesinde FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Beşok, düzenlenen seçimde 50 oyun 43'ünü alarak en yüksek oylardan birine ulaştı. 

Türk basketboluna oyunculuk döneminde damga vuran eski milli basketbolcu yöneticilik kariyerinde başarısıyla ilgi çekiyor. Sportif bir ailden gelen İzmirli Hüseyin Beşok adına daha önceden Bornova Atatürk Spor Kompleksi’nin antrenman salonunun ismi verilmişti. 

Hüseyin Beşok kimdir? 
2 Ağustos 1975 İzmir doğumlu olan Hüseyin Beşok, basketbola Vestel Manisaspor altyapısında başladıktan sonra Karşıyaka’ya transfer oldu.Kariyeri boyunca ülkemizde Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen, Galatasaray, Türk Telekom, Aliağa Petkim, Beşiktaş, Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom kadrolarında yer alan Hüseyin Beşok; ülkemizi Maccabi Tel Aviv (İsrail), Sunse Sibenik (Hırvatistan), Asvel (Fransa), Unics Kazan (Rusya), Le Mans (Fransa) ve Prokom Trefl Sopot (Polonya) ekiplerinde de temsil etti.Hüseyin Beşok, oyunculuk kariyeri boyunca Polonya, İsrail ve Fransa liglerinde şampiyon olan tek Türk oyuncu olma unvanını elinde bulundurmaktadır.

5935c3b5892549cb8352fff051de7ff5_c1a293eb40c1471d92ad4c511af9c35b kapak1 (Özel)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.