İZSU İzmir’de bulunan 6 barajın Eylül ayı itibariyle doluluk oranlarını paylaştı. Paylaşılan verilerde İzmir’in barajlarının doluluk oranlarında düşüş gözlemlenirken en çok su kaybeden baraj ise yüzde 11 ile Balçova Barajı oldu. Diğer baraj doluluk oranlarına bakıldığında ise Gördes Barajı yüzde 5,6 ile en düşük su oranına sahipken, Güzelhisar Barajı ise yüzde 62,6 ile en yüksek doluluk oranına sahip baraj oldu. Güncel baraj doluluk oranları ise şu şekilde;

Tahtalı Barajı yüzde 32,4, Balçova Barajı yüzde 17,20, Gördes Barajı yüzde 5,6, Ürkmez Barajı yüzde 23,30, Güzelhisar Barajı yüzde 62,6, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı yüzde 28,74.

İZMİR’İN SUYU AZALIYOR

İZSU tarafından paylaşılan eylül ayı baraj doluluk oranlarına bakıldığında İzmir’de bulunan barajların doluluk oranları geçen aya göre yaklaşık olarak yüzde 30 oranında azalma gösterdi. Tahtalı Barajı yüzde 34,79’dan yüzde 32,4’e, Balçova Barajı yüzde 28,76’dan yüzde 17,20’ye, Gördes Barajı yüzde 7,21’den yüzde 5,6’ya, Ürkmez Barajı yüzde 28,63’ten yüzde 23,30’a Güzelhisar Barajı yüzde 65,36’dan 62,6’ya Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı ise yüzde 35,44’ten yüzde 28,74’e düştü. 

İzmirliler dikkat! 7 saat su kesintisi yaşanacak İzmirliler dikkat! 7 saat su kesintisi yaşanacak

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'in efsane markası Şaşal Su geri dönüyor!

Kaynak: RABİA AYKUT