TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in kalbi Çeşme’de gezilecek yerler listesi!

Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme’de gezilecek yerleri sizler için derledik. İşte Çeşme’nin en gözde noktaları...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in kalbi Çeşme’de gezilecek yerler listesi!

Çeşme, masmavi koylarıyla, alabildiğine kum plajlarıyla, tarihi eserleriyle, canlı gece hayatıyla tatilcilere çok sayıda alternatif sunan bir belde. Son yıllarda Alaçatı’nın artan popülerliğiyle beldenin diğer kısmı biraz gölgede kalmış olsa da, Çeşme’nin her noktası tatilcileri hayran bırakacak güzelliğe sahip.  

ÇEŞME MERKEZ’DE NELER VAR? 

Çeşme merkez, her bütçeye uygun alternatifler barındıran, dolaşırken keyif alabileceğiniz, meşhur Çeşme kumrusundan yiyebileceğiniz, çevre beldeler kadar kalabalık olmayan huzurlu bir ortam. Ayrıca sahil şeridinde çok sayıda pansiyon bulunuyor. Merkezde bulunan Çeşme Kalesi’ni ve merkeze on dakika yürüme mesafesinde olan Marina’yı da buradan hareketle gezebilirsiniz.

ilica-plaji-cesme-izmir-2 (Küçük)

ÇEŞME’NİN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI 

En bilinenlerden biri olan Ilıca Plajı, Çeşme’nin merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca dolmuşla da kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Tercih edebileceğiniz diğer mavi bayraklı plajlar ise şöyle; Altınkum Plajı, Pırlanta Plajı, Çiftlikköy Plajı, Boyalık Plajı, Dalyan Plajı... 

9f3ebf8726d98f40d071e1dea64e57dc (Küçük)

ÇEŞME’DE GÖRÜLMESİ GEREKEN KOYLAR  

En yaygın olarak bilinen ikisi, Ayayorgi Koyu ve Delikli Koy. Bunların dışında Altınkum, Akvaryum Koyu, Çark Plajı ve Paşa Limanı Plajı da alternatiflerden birkaçı. Ortalama seviyedeki su sıcaklıkları, altın renginde kum sahilleri, tertemiz suları herkesi cezbedecek türden.  

cesme-kalesi-2 (Küçük)

ÇEŞME’DE BULUNAN TARİHİ MEKANLAR 

Çeşme, tarihte İyon Uygarlığı’na bağlı ilçelerden biri olarak biliniyor. Yerleşimin ise ilk kez Giritliler tarafından başlatıldığı düşünülüyor. Önce Tiranlılar ardından da Lidyalılar tarafından yönetilen bölge daha sonra Pers Uygarlığı tarafından yönetilmiş ve en sonunda Türk egemenliğiyle tanışıyor. Bu kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir beldenin de tahmin edersiniz ki birçok tarihi güzelliği var.  

Çeşme Kalesi, sahil yürüyüşüne indiğinizde görebileceğiniz ilk ve en unutulmaz yerlerden biri. 500 yılı aşkın tarihiyle Çeşme’nin en özel yapılarından biri olan bu Kale, müze olarak hizmet vermekte. Erythrai Antik Kenti, Çeşme Arkeoloji Müzesi, Germiyan Köyü, Hacı Memiş Ağa Cami, Pazaryeri Cami, Ayios Haralambos Kilisesi ve Kanuni Kervansaray da mutlaka görülmesi gereken diğer tarihi mekanlardan.  

alacati_gezi_rehberi_ofix_blog (Küçük)

CANLI ENERJİSİYLE ALAÇATI 

Alaçatı, hem gündüz gezip kahvenizi içebileceğiniz enerjik bir ortam hem de gece eğlenmek için Çeşme’de akla gelen ilk yer. Genellikle çok kalabalık ve sesli olsa da huzurlu ve sakin mekanlar da mevcut. Tabloları andıran evleri, taş sokakları, renk renk çiçekleri estetik duygunuzu tatmin eden türden. Tabii böyle olunca bu kadar popülerleşmesi de normal diyebiliriz.

foto3-10v-0v (Küçük)

ÇEŞME MARİNA 

Çeşme Marina, çok büyük bir marina olmasa da, aradığınız çoğu şeyi bulabileceğiniz bir ortam. Burada da Alaçatı’da olduğu gibi öğlen kahvenizi içebilir, akşam yemeğinizi yiyebilir, alışveriş yapabilir ve gece eğlenebilirsiniz. HABER MERKEZİ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.