TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in Birleşmiş Milletleri ‘ALOSBİ’

12 farklı ülkeden yatırımcının olduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırım için cazibe merkezi olduğunu söyleyen Tezcan, “Bölgemiz farklı olanak ve imkânlar sağladığı için tercih ediliyor” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2018 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in Birleşmiş Milletleri ‘ALOSBİ’
NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER
Kuruluş ve projelendirme aşamasında, dünya sanayisinin öncü ülkelerinde yapılan uygulamalar, endüstri bölgeleri, teknoparklar ve silikon vadisi incelenerek daha modern ve ileri bir model ile yola çıkan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) tam bir cazibe alanı. 12 farklı ülkeden yatırımcının olduğu bölge Birleşmiş Milletler havası yaratıyor. Limanlarla iç içe olması nedeniyle pazara yakın ve kimya havzasının merkezinde bir sanayi bölgesinde yatırım yapma olanağı sunan ALOSBİ, firmalara çokça yatırım avantajları sağlıyor. ALOSBİ’nin Türkiye’de örnek bir bölge olduğunu söyleyen ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, yatırımcının bölgeden yüzde 100 memnun kaldığını ifade etti. Tezcan, “Türkiye’de organize sanayi bölgeleriyle karşılaştırdığımız zaman çok farklı bir organize sanayi bölgesi olduğunu ve konum, ulaşım, alt yapı itibariyle Türkiye’de örnek bir bölge olduğu aşikar. Bu bölgede Türkiye’de diğer organize sanayi bölgelerinden farkı olan alt yapısı galeri sistemiyle yapılmış olması. Yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlamış olan ve bugün araziyi satın aldığın zaman ertesi gün projenizi teslim ettiğiniz an inşaata başlayabileceğiniz Türkiye’de sayılı organizelerden bir tanesi. Bu sebepten dolayı da zaman kaybının olmaması, projeyi bir an önce hayata geçiriyor olabilir olması ve ulaşımla birlikte çok karlı bir maliyeti önemli bir lojistik avantajı sağlıyor olması, bunun alt yapısıyla birlikte bir an önce dünyaya ulaşıyor olabilmesi yatırımcı açısından çok cazip görünen bir yüzü” değerlendirmesinde bulundu.



BÜYÜK FİRMALAR VAR
Yabancı yatırımcıların yatırım için Türkiye’nin birçok bölgesinde araştırmalar yaptığını ve sonuç olarak ALOSBİ’de karar kıldıklarını dile getiren Tezcan, bölgelerinin neden tercih edildiğini anlattı. Tezcan, “Dünya şirketleri ülkemize gelmeyi tercih ettiği zaman Türkiye’nin birçok değişik bölgesinde araştırma yapıyor ve karar kıldıkları son yer ALOSBİ oluyor. ALOSBİ’nin en büyük iki avantajı; Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve karma organize sanayi bölgesi olması. Her iki organizenin de birbirlerini destekliyor olması sonucunda bölgede Petkim Socar gibi çok büyük bir proje gerçekleştirildi. Bunların yanında ulaşımla ilgili büyük bir alt yapı atağı oldu. Bu altyapı yatırımı ile yüksek tonajlı gemiler bölgeye gelebiliyor ve bu gemiler buradan dünyaya rahat bir şekilde ulaşıyor. Diğer tarafta TÜPRAŞ’ın bölgemizde yer alması, demir çelik sektörü başta olmak üzere diğer gelişmekte olan sanayi sektörlerinin burada olması yine bölgenin albenisini yükseltiyor. Son dönemde gıda sanayisi de bölgemizde çok hızlı gelişiyor. Bunun yanında geri dönüşüm işlemleri de çok hızlı gelişiyor. Bunlardan dolayı dışarıdan yatırım yapacak olan kişilerin yatırım yapmasında farklı olanak ve imkanlar sağladığı için bölgemiz tercih ediliyor” diye konuştu.



İZMİR’DEN YATIRIM YAPAN AZ
İzmir’e göre Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen yatırımcıların ALOSBİ’de daha fazla yatırım yaptığını belirten Tezcan, İzmir’de yatırım yapan sanayicilerin fazla olmadığını söyledi. Tezcan, “Ülkemizin dış bölgelerinden gelenler bu bölgede yatırım yapmayı İzmirli yatırımcılara göre daha fazla yapıyor. Özellikle dünyada marka olmuş firmaların bölgemizde yatırım yapması gelecekte de yatırım yapılmasını daha cazip hale getiriyor. Biz de yönetim olarak dünyada gelişmekte olan ülke olduğumuzu, özellikle Avrupa’da Almanya hedef pazarımız olarak orada kimya sektöründe yatırım yapan firmaları bölgemizde görmek istediğimizi gidip bire bir firmalarla görüşerek yapıyoruz. Onlara bölgemizde neler yapabileceklerini sunuyoruz. Bölgemize yatırım yaptıkları takdirde onlara her anlamda faydalar sağlayabileceğimizi ifade ediyoruz. Sanayiciler de bundan dolayı mutluluk duyuyor ve bizi listelerine alıyor. İZKA ve Türkiye Tanıtım Fonu yatırımcıları bölgemize yönlendiriyor ve bu da ciddi bir ivme kazandırıyor. Bizim için daha önemlisi, bölgemizde yatırım yapan sanayicinin mutlu olması çünkü bizim için referans oluyor ve diğer yatırım yapacak kişilere burada yatırım yapmaları konusunda fırsat ve faydaları anlatıyor” şeklinde konuştu. ALOSBİ’de 11-12 farklı milletten yatırımcının olduğunu vurgulayan Tezcan, bölgede üretilen ürünlerin pazarının ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine yapıldığını söyledi. “ALOSBİ’de Seramikten geri dönüşüme, demir ve kimya sektörü gibi birçok alanda yatırım yapılıyor” diyen Tezcan, “11-12 farklı ülkeden yatırımcılarımız var. Bu firmalar ürettikleri ürünleri başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye ihracatını kolaylıkla yapabiliyor. Afrika ve diğer Asya ülkelerine de ürününü pazarlayan yatırımcılar var. Bölgede zaten dünya markaları var, onlar kendi şirketlerinin planlamalarına göre ülke ihracatları yapabiliyorlar. Bölgeden toplam 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapılıyor” dedi. 10 milyon metre kare alanımız var. 5 milyon daha büyüme alanı onaylandı 15 milyon metre kare ile Ege Bölgesi’nin en büyük organize sanayi bölgesi olacağı inancındayız. Bittiği zaman 96 bin kişiye istihdam sağlayacak.
SANAYİCİNİN İMAJINI DÜZELTİYORUZ
Tezcan, “Bölge altyapısıyla, enerjisiyle, bütün su kaynaklarıyla ve diğer enerji kaynaklarıyla müşteri memnuniyetini sağlayabilmesinin yanında çevresine faydalı alanlar yaratıyor. Yeşil alanlarımız çok fazla. Sanayici olarak Aliağa’da yaşayanlarla aynı zamanda bir bütünlük içerisindeyiz. Onların yaşamlarında sanayicilerin kötü bir imajı var, bu imajı düzeltmek için mücadele ettik. Onların da mutluluğunu sağlamak için sanayici ve kırsaldaki insanı farklı etkinliklerle bir araya getirip sanayicinin iyi üretim yaptığını ülkemize katma değer sağladığını onların da içimizden biri olmaları yatırımlarına devam etmeleri gerektiğini ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.