TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’i marka şehir yapacak imza

Bilişim Vadisi ve İzQ arasında imzalanan iş birliği protokolünde konuşan Bakan Kasapoğlu, “Yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’i marka şehir yapacak imza

NURETTİN BAKİ

Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve çok sayıda iş insanı hazır bulundu. İmzalanan iş birliği protokolüyle; girişimcilere yeni iş sahaları yaratmak, toplumun girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, geleceği olan iş sahalarının ayakta kalmasını sağlamak, bölgesel sanayinin gelişmesine veya hızlandırılmasına aracı olmak, bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek üzerine anlaşıldı. İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü’nün tüm İzmir’in yanı sıra tüm Türkiye’yi hedeflediğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, İzmir’de girişimciliğe atılacak adımın gençler açısından büyük motivasyon olacağını söyledi.

ALT YAPI AÇILIMI BAŞLATIYORUZ

İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü’nün tüm İzmir’in yanı sıra tüm Türkiye’yi hedeflediğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Büyük bir açılım sağlayacak bu protokol yeni iş birlikleri doğuracak. Kurumlar arasındaki bağı da güçlendirecek olan bu iş birliği inovasyon ruhunu da güçlendirecek. Atılan bu adımla birlikte gençlere çok değerli kapılar açan yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bir alt yapı açılımı başlatıyoruz. Bölgedeki sanayinin çeşitlenmesi açısından da önemli bir başlangıç yapıyoruz. Ar-Ge çalışmaları burada çok kıymetli, Ar-Ge’yi de güçlendirecek bir mekanizma kurulacak. Tüm Türkiye’yi etkileyecek bir ekonomik gelişim ortaya çıkacak” dedi. İzmir’de girişimciliğe atılacak adımın gençler açısından büyük motivasyon olacağını söyleyen Kasapoğlu, “Gençlerimizin özgüvenini güçlendirme noktasında da adım atmış olacağız. Türkiye yüzyılı açısından çok önemli bir perspektif sunuyoruz. Çağımızın trend kavramları ve bu kavramlarla birlikte ticaret yeniden kurgulanıyor. Bu bir dinamizm ortaya koyuyor ve bu dinamizmin ruhuna uygun bir yönetişim gerekiyor. İlgili kurum ve kuruluşlar olarak bunların takipçisi ve destekçisi olacağız. İzmir marka şehir olarak ülkemizin en önünde yer alacak. Gençlerimiz birer model olarak yaptıklarını tüm dünyaya duyuracaklar” diye konuştu.

AW887203_01 (Özel)

ÖZGENER: TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener ise “Çok önemsediğimiz bir iş birliğini hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Hepinizin artık çok iyi bildiği gibi; İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü vizyonu, ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz bir vizyon. Bu vizyona giden yolda her türlü proje ve çalışmayı da tüm gücümüzle destekliyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm projelerde, hayata geçirdiğimiz tüm iş birliklerinde girişimcilerin, gençlerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çünkü genç girişimciler, yenilikçi fikirleri ve iş modelleri ile ekonomik büyümeye ve yeniliklere katkı sağlayabilir. Bize düşen asli görevlerin başında, gençlerimize, parlak fikirlerinin yeşereceği uygun çalışma ortamları yaratmak yer alıyor. Bu anlayışla İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Bilişim Vadisi arasında imzalayacağımız protokolü çok önemsiyoruz” dedi. 

GİRİŞİMCİLER BİRÇOK HAKTAN YARARLANACAK

Protokolün İzmirli girişimcilere sunacağı avantajları da anlatan Özgener, “Protokolümüz; girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor. Bu protokol ile İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir iş birliği kuruluşu haline gelmiş oluyor. İş birliği ile İzQ’da yer alan ve kriterlere uygun girişimcilerimiz teknopark ve Ar-Ge faaliyetlerine yönelik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine yönelik mevzuat kapsamında sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacak. Ayrıca tüm girişimlerin gelişimi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca da takip edilebilir bir duruma gelecek. Böylece; destek ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazanan girişimciler, Bilişim Vadisi’nin sunduğu tüm eğitim, mentorluk, hızlandırma programı, tohum sermayesi desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen destek programları ve içeriklere dahil olma hakkı elde edeceklerdir. Başka bir ifadeyle geniş bir networke erişim imkanına sahip olacaklar. Ayrıca Bilişim Vadisi’nin tüm şubelerine giriş hakkı da elde edecekler” ifadelerine yer verdi. 

WhatsApp Image 2023-05-09 at 11.30.20 (1) (Özel)

PROJELERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

İş birliğini İzmir için bir vizyon paylaşımı olarak değerlendirdiğini de sözlerine ekleyen Özgener, “Bu iş birliğini sadece girişimcilere yönelik teknopark ve Ar-Ge desteklerinin getirilmesi olarak değil; aynı zamanda İzmir için bir vizyon paylaşımı olarak değerlendiriyorum. Bilişim Vadisi ve İzQ projelerimizin gücüne güç katacak bir iş birliği olduğuna inancımız tam” dedi.

BİLİŞİM VADİMİZİN İLK ADIMI

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu da bu protokolün Bilişim Vadisi’nin ilk adımı olduğunu ifade ederek “Bilişim Vadisi milli teknoloji hamlesiyle mega teknoloji koridorunu kurma misyonun adıdır. Bu koridorun iki tane önemli motivasyonu var. Birincisi bilimsel araştırma teknoloji transferi ticarileştirme ürün geliştirme ve yönetim fırsatlarının kapasite artırmasını sağlarken diğer taraftan da bu potansiyeli ver olan bu gücümüzü farklı coğrafyalara da etkin bir şekilde özellikle global alanda ölçekleyebilecek bir yapının kuruluşuydu. Mega Teknoloji koridorunun bir dijital ağ olarak nitelendirmiştik. Bu dijital ağın ilk adımını da İZQ ile atıyoruz. Sadece bilişim vadisini kurulan bir lokasyondan değil. Bu alanda çalışan ekosistemi geliştirmek, teknogirişimcilik diye ifade ettiğimiz teknoloji girişimciliğini geliştirecek ve ekonomik refaha katkı sunacak her türlü eylem ve çalışmalarda bu dijital ağla bağlantı kuracağımızı ifade etmiştik. Bu anlamda bu iş birliği protokolü İzmir’de açılışını yaptığımız Bilişim Vadimizin ilk adımı olması açısından çok önem taşıyor. Bu kıymetli atmamıza vesile oldukları için İZTO, EBSO Başkanımıza ve yanımızda bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız ile hamiliğini üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.