TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'e şehit ateşi düştü

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Kuzey'ine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın İzmir'in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'e şehit ateşi düştü

Irak'ın kuzeyinde, IŞİD terör örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında IŞİD terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düştü. Mermilerin düşmesi sonucu Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit olurken 1 asker yaralandı.

AİLEYE ACI HABER ULAŞTI

İsmail Cazgır'ın şehit haberi, İzmir'in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehit ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Aile gelen haberle birlikte Karşıyaka'daki evini Türk bayraklarıyla donattı. Ailenin İzmir'de yaşayan akrabaları ve komşuları da, şehidin evine akın etti. 112 Acil Servis ekipleri de, bir ambulansla evin önünde hazır bekletildi.

ŞEHİT OLMADAN SAATLER ÖNCE PAYLAŞIM YAPTI

Öte yandan, İsmail Cazgır'ın şehit haberi arkadaşlarını da yasa boğdu. Şehit İsmail Cazgır'ın sayfası taziye mesajlarıyla doldu. Şehit Üsteğmen, en son paylaşımını ise şehadetinden saatler önce yaptı. Cazgır, en son yaptığı paylaşımında, "Kitap alışverişi yapacağız, 6 kişiye ihtiyaç var. Her yaştan olabilir. Bu oyuna katılmak için dünyanın herhangi bir yerinde olabilirsiniz. Hatta ne kadar uzak olursanız o kadar iyi. Adresini yollayacağım kişiye sadece bir kitap yollayarak yaklaşık 36 kitap geri alabilirsiniz" ifadelerini yer verdi.

Bu arada şehidin annesinin 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, şehidin ailesine başsağlığı diledi

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Kuzey'ine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın Karşıyaka’da bulunan evine gelerek ailesine başsağlığı dileyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Üzüntümüz büyük. Karşıyaka’mızın şehidini bugün öğrendik, hem de Kuzey Irak’ta şehit oldu. Ailesine başsağlığı diliyoruz, acısını paylaşıyoruz. Umarım bu biter bir gün. Şehitler tabi ki en yüksek mertebedir ama artık dayanılacak gibi değil. Biraz önce ailesinin aynındaydım, tarifi imkansız bir acı var. Ateş düştüğü yeri yakıyor deniliyor ama artık gelmesin bu acı. Umarım bir an önce ülkemiz bu terör illetinden kurtulur” dedi.

(İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.