TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e müjde: Bir baraj daha geliyor

Bakırçay Havzası'ndaki projeleri sahada inceleyen Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, Kınık’a müjde verdi. 32 bin 530 dekar araziye can verecek Kapıkaya Barajı’na bahar aylarıyla birlikte ilk kazmanın vurulacağını açıklayan Ceylan, ”Kapıkaya Barajı, kuzey İzmir’in gözbebeği olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e müjde: Bir baraj daha geliyor

Türkiye’nin en verimli havzalarından Bakırçay Havzası'na bir baraj daha geliyor. “Bakırçay Mansap Ovaları Sulama Projesi” ile Bergama’da son 20 yılda Kestel, Yortanlı, Çaltıkoru, Sevişler ve Musacalı barajlarını inşa eden DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Kınık Kapıkaya Barajı’na da ilk kazmayı vuruyor. Bakırçay Havzası’ndaki projeleri denetleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, Kapıkaya Barajı’nın şantiye sahasına giderek sürecin detayları hakkında uzmanlardan detaylı bilgi aldı.



"130 milyon lira ek katkı sağlayacak"
42.35 milyon m3 depolama hacmi ile Kapıkaya Barajı’nın kuzey İzmir’in göz bebeği olacağını belirten Ceylan, “İzin aşamalarını beklediğimizden uzun sürse de süreç sonunda tamamlandı. Havalar ısınır ısınmaz şantiyemizi kurup sıyırma kazılarına başlayacağız. Hedefimiz belirlenen süre içerisinde projeyi bitirerek bölge üreticisinin yüzünü güldürmek. Kapıkaya Barajı, kuzey İzmir’in en büyük barajlarından biri olacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövdesi temelden 84.5 metre yüksekliğinde olacak. Gövde için yaklaşık 2 milyon m3 dolgu yapacağız. Kapıkaya Barajı tamamlandığında 32 bin 530 dekar araziye can suyu verecek ve bölge ekonomisine 2023 yılı rakamlarıyla, yılda yaklaşık 130 milyon lira ek katkı sağlayacak” diye konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.