TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’den deprem bölgesine nasıl yardım edebiliriz?

Depremzedeler için yapılan yardımlar devam ediyor. İzmir’den deprem bölgesine ve depremzedelere yardım için neler yapılabilir?

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’den deprem bölgesine nasıl yardım edebiliriz?

KEMAL ÖZKURT

Ülkemizde yaşanan yıkıcı depremlerin yaralarını sarmak isteyen vatandaşların destekleri sürerken, İzmir’de başlatılan yardım kampanyaları da devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından ülke genelinde vatandaşlar afetzedelere yardım gönderebilmek için seferber oldu. Afet bölgesinde bulunan depremzedelere yardımda bulunmak isteyen vatandaşların ise merak ettiği konulardan biri de, yardımlarını nerelere yapacakları olmuştu.  Ülke genelinde, Valilikler, Kaymakamlıklar ve AFAD, temel ihtiyaç malzemelerini ve maddi yardımları kabul etmeye devam ederken, depremlerin ilk gününde itibaren bölgeye yardımlarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yardım seferberliği de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi afet bölgesine yapılan yardımların yanı sıra İzmir’e gelen depremzedeler için de başlattığı kampanyalarla yaraları sarmaya çalışıyor. 

İZMİR’DE BAŞLATILAN ‘UMUT HAREKETİ’ SÜRÜYOR

Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezleri oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle sahada depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Belediye, tarafından başlatılan depremde evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturan “Bir Kira, Bir Yuva” organizasyonunun yanı sıra, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlarımızın “Umut Hareketi” kampanyasıyla yardımlarını yapmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın temel gıda ve barınma ihtiyacı devam ederken, kampanyalara destek vermek isteyen İzmirli vatandaşların, birkirabiryuva.org ve umuthareketi.izmir.bel.tr adreslerinden girerek yardımlarını yapabilecekler. 

AFAD, VALİLİKLER VE KAYMAKAMLIKLAR YARDIMLARI KABUL EDİYOR

Ülke genelinden deprem bölgesine yardım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımız tüm aynî bağışlarını illerinde bulunan valiliklere, ilçelerdeki kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerine başvurabilirler. AFAD aynı zamanda depremlerden etkilenenlere destekte bulunmak isteyenlerin sipariş verebileceği  'Yardım Market' uygulamasına devam ediyor. Ayrıca depremden etkilenen illerde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlar, “DEPREM” yazarak 1866'ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabiliyor.

TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİ İÇİN YENİ LİSTE

Toplam da 11 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından temel ihtiyaç listesi güncellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada deprem bölgesinde şu anda öncelikli temel ihtiyaçlar listesi şu şekilde: 
Su, haftalık gıda ve kahvaltılık kolisi, salça, yastık, şampuan, yatak, pirinç, makarna, katı ve sıvı sabun, paketli gıda, ağız bakım ürünleri ile erkek, kadın, yaşlı, çocuk kıyafeti ve yazlık ayakkabı. 

Aynı zamanda deterjan, çamaşır suyu, tuvalet kağıdı gibi hijyen ürünleri, içecek, şeker, çay, sıvı yağın da öncelikli ihtiyaç duyulan malzemelerden olduğu bildirildi.

DİĞER YARDIMLAR

Deprem bölgesine ve depremzedelere yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, yaşadıkları yerde bulunan Belediyelerin sosyal yardımlaşma kurumlarına giderek yardım yapabilirler. Aynı zamanda Sosyal Toplum Kuruluşları (STK), AHBAP platformu, AKUT üzerinden yardım yapılabiliyor. Özel alışveriş merkezlerinin ise kendilerinin düzenledikleri yardım kampanyaları da mevcut. Vatandaşlarımız bu kurum ve kuruluşlar üzerinden deprem bölgesine ve depremzedelere yardımlarını yapmaya devam edebilirler.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.