TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’deki depremzedelere özel ‘seçim’ atağı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimde İzmir’de oy kullanacak depremzedeler için özel çalışma başlattıklarını söylerken depremzedelere de ‘adres kaydı’ çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 10:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’deki depremzedelere özel ‘seçim’ atağı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ederken afetin, depremzedelerin hayatındaki artçıları devam ediyor. Doğrudan 13,5 milyon vatandaşın etkilendiği depremde milyonlarca vatandaş evsiz kalırken birçoğu farklı illere göç etmek zorunda kalmıştı.

Depremin hemen ardından merkezi idare depremzede iller ile diğer illeri eşleştirirken İzmir’in sorumlu olduğu kent ise Kahramanmaraş olmuştu. Depremin hemen ardından İzmir’e yaklaşık 40 bin depremzede gelirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İLKSES’e yaptığı açıklamada son duruma ilişkin bilgi verirken konteyner kent tartışmalarına da kısaca değindi.

Köşger ayrıca, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimde İzmir’de oy kullanacak depremzedelere de çağrıda bulundu.

DEPREMZEDELER BAYRAKLI’DAKİ KONTEYNER KENTE YERLEŞTİRİLECEK

Kentte misafir edilen depremzede raporuna ilişkin bilgi veren Vali Köşger, konteyner kenti işaret etti ve “Bugün itibariyle illimize 69 bin 540 depremzede var. Bunların yaklaşık 7 binin biz kamu misafirhanelerinde ya da otellerde misafir ediyoruz. Geri kanaların bir kısmı eş dost yanına ya da kendi imkanlarıyla yerleşmiş olanlar, Turizm sezonu yaklaştığı için otellere yerleşen depremzedeler çıkarılacaklar. Çünkü oteller bize turizm sezonuna kadar izin vermişlerdi. Kamu misafirhaneleri de son limitine kadar kullanıldı. Bu nedenle bazı depremzedelerimizi konteyner kentte misafir edeceğiz. Biz boş konteynerlerimizi deprem bölgesine gönderdik konteyner kent için hayırseverler 200 tane konteyner yapıyorlar. Konteyner kenttekiler tahliye edildikten sonra oraya afet bölgesinden gelen depremzedelerin yerleştireceğiz. Konteyner kentin mevcut kapasitesi 600 kişi. 200 konteyner ilave edeceğiz. Konteyner kentte toplamda bini aşkın depremzedeyi misafir edip konutları yapılıncaya kadar barındıracağız” dedi.

DEPREMZEDELERE ‘ADRES KAYDI’ ÇAĞRISI

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin de açıklama yapan Köşer, İzmir’e gelen depremzedeler için dört koldan seçim çalışması başlattıklarını söyledi. Köşer, depremzedelere çağrıda bulundu ve “Depremzedelerin seçimlerde oy kullanmalarını teminen bütün arkadaşlarımız sahadalar. Birinci adres kayıtlarını buraya almaları yönünde çalışa yürütüyoruz. Ayın 16 ‘sına kadar birinci adreslerini buraya taşımaları lazım depremzedelerin. Bu işlem e-devlet üzerinden, ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilir. Yoğun olan ilçelerde muhtarlıklarda da önlem alıyoruz ve muhtarlıklar nezdinde birer memur görevlendireceğiz ve gelen depremzede adresini buraya aldırmak için oradan e-devlet üzerinden işlem yapabilecekler. Depremzedeler konusunda ilimize yerleşen vatandaşlarımızın almaları gereken hakları, yapılması gereken hakları, çocukların okula gitmesini, sınava hazırlanan çocukların dershanelerini hepsini hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.