TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Uluslararası Film ve Müzik festivali başlıyor

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin basın toplantısı Konak- Elhamra Sahnesinde gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de Uluslararası Film ve Müzik festivali başlıyor

HÜSEYİN DEMİR

16-22 Haziran tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek olan 3.Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nin basın toplantısı İzmir Devlet Bale ve Opera Elhamra sahnesinde düzenlendi. Basın toplantısında açılış konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Festival Direktörü ve yönetmen Vecdi Sayar yaptı. Basın toplantısına İZFAŞ Genel Müdür Canan Karaosmanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Ertuğrul Tugay katılım sağladı.

VECDİ SAYAR: NİTELİKLİ FESTİVAL 

Festival direktörü yönetmen Vecdi Sayar, 3.İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivalinin nitelikli ve sürdürülebilir olduğunu ifade ederek “Uluslararası saygınlık gerektiren, nitelikli ve sürdürülebilir festival haline getirmek istiyoruz. Kentimiz adına bu festivali gerçekleştirmek çok önemli. Tematik bir festival olduğu için dünya çapında dikkat çekiyoruz. Programımızda 10’a yakın bölüm var. Yılın en önemli film festivallerinden birini İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Göç ve göçmen sinemasıyla ilgili iyi bir seçkisi dikkat çekiyor. Herkesi bekliyoruz. Zuhal Olcay, Murat Kılış, Zeynep Ünal, bu yıl sinema jürilerimizden biri olacak. “dedi.

TUNÇ SOYER

TUNÇ SOYER: FESTİVAL, İZMİR’İN MARKASI OLACAK 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3.İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nin uzun soluklu bir yolculuk olduğunu belirterek “Dünyada en çok konuşulan dil müziktir. Evrensel bir dil olarak müzik, sinemayla buluşuyor. Bu festivalin başlangıcı bizi çok heyecanlandırdı. Sinemayı güçlü kılan müzikle buluşmasıdır. Müziksiz sinema asla düşünülemez. Göreve ilk başladığımız günlerde İzmir’i kültür ve sanat başkenti haline getirmek istedik ve bunun için de her türlü çalışmayı gerçekleştirdik. Sinema sektörüne her zaman ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu festivali uzun soluklu bir yolculuk olarak görüyoruz. İzmir, sinema sektörüne ev sahipliği yapacak büyük potansiyele sahip. Sinema festivallerini gerçekleştirmek için heyecanlıyız. 100 film sinemaseverlerle buluşuyor. Film gösterimleri; İstinye park, Fransız Kültür Merkezi, Karaca Sineması ve Kültürpark'ta olacak. Film ve Müzik Festivali, İzmir’in önemli markalarından biri haline gelecek. Ufkumuz ve vizyonumuz her geçen yıl gelişiyor. İzmir’in çok önemli bir marka olduğunu düşünüyorum. Bu heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. “ dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.