TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de tiyatro festivali başlıyor

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf, Uluslararası İzmir Festivali’nin 4’üncüsü; ‘Özgürlük’ temalı oyunlarıyla, şehrin dört bir yanında gerçekleştirecek. TAKSAV ödüllerinde bu sene Onur Ödülü Üstün Akmen’e, Emek Ödülü ise Balıklıova Köy Tiyatrosu’na veriliyor

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de tiyatro festivali başlıyor

ONURHAN ALPAGUT

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’ın dört yıldan bu yana gerçekleştirdiği Uluslararası İzmir Festivali’nin dördüncüsü ‘özgürlük’ temalı oyunlarla şehrin dört bir tarafından gerçekleşecek. Alsancak, Basmane (Fuar-Kültürpark), Kemeraltı, Eşrefpaşa, Buca, Çimentepe, Gaziemir, Gültepe, Güzelbahçe, Güzelyalı, Karabağlar, Karşıyaka, Narlıdere Demokrasi Meydanı ve salonlarda gerçekleşecek olan gösterimler ile şehir sanata tam manasıyla doyacak. 4-14  Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak festivalin tanıtımı ise Konak Susuzlu Otel’de düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıya festivale destek veren kuruluşlardan olan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB İKK temsilcisi Melih Yalçın da katıldı. Festival kapsamında yerli ve yabancı; 3’ü sokak, 2’si çocuk, 1’i meddah ve 1’ide kukla olmak üzere 35 özgürlük temalı oyun, atölye, panel ve söyleşiyle bir yarışmada katılımcılarla buluşacak. Yurtdışından gelecek olan konuk oyuncularla festivalin daha da renklenmesi hedefleniyor.

EMEK VE ONUR ÖDÜLLERİ

TAKSAV 4. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivalinde Emek Ödülüne, Toros Canavarı adlı oyunuyla Balıklıova Köy Tiyatrosu layık görülürken Onur ödülüne, Üstün Dökmen layık görüldü. En iyi oyun ödülünü ise hiç bir oyun alamadı.

TÜM İZMİRLİLER DAVETLİ

Basın toplantısında konuşan TAKSAV Festival Koordinatörü Nilgün Eser, “Festival sahnede, tiyatro şehrin her yerinde olacak. 35 oyun şehrin her bir yanında olacak. Tüm İzmirlileri festivale bekliyoruz” diye konuştu. Festivalin açılışı ise 4 Aralık 2015 tarihinde saat 16:00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek sokak etkinlikleri ile başlayacak, festivalde bazı oyunlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz olarak gerçekleşecekken, diğer tüm oyunlar ise 10-35 TL arasında ücret bedeliyle katımcılarla buluşacak.

“EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”

Şu anda mevcut olan gündem dolayısıyla ‘Özgürlük’ temasının doğru seçildiğine işaret eden TMMOB İKK Sekteri Melih Yalçın şunları söyledi: “İçinden geçtiğimiz şu dönemde sanat ile uğraşmanın, tiyatro festivali hazırlamanın çok büyük emek gerektirdiğinin farkındayız. Bu sebeple TAKSAV'ın ‘Özgürlük’ temasını seçmesini doğru buluyorum. Bu bağlamda herkesi çabalarından ve emeklerinden dolayı kutluyorum.”

TİYATRONUN İŞÇİ SINIFINA İNMESİ

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Sanatsal anlamda tiyatronun işçi sınıfına yayılması, sanata ve emeğe katacağı değerleri biliyoruz. Bu sebepten ötürü geçen sene başladığımız TİS sözleşmelerinde tiyatro bileti alma zorunluluğu getirdik” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.