TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de sokak basketbolu heyecanı başlıyor 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonunun ortak düzenlediği 3x3 Sokak Basketbol Turnuva heyecanı başlıyor 

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de sokak basketbolu heyecanı başlıyor 

HÜSEYİN DEMİR 
İzmir'de düzenlenecek olan 3x3 Sokak Basketbol ,Turnuvası’nın ilk etabı 19 Mayıs'ta Bostanlı Sahil Yasemin Cafe'nin yanındaki basketbol sahasında başlayacak. Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Buca, Dikili, Menderes ve Urla'da gerçekleşecek olan basketbol şölenine genç basketbolcular yoğun ilgi ve talep duyuyor. Sokak kültürü ile basketbolu bir araya getiren 3x3 İzmir turnuvası basketbol severler için büyük heyecan yaşatacak. Genç erkekler, büyük erkekler, genç kızlar kategorilerinde mücadele edecek olan sporcular büyük ödül için yarışacaklar. Her etapta dereceye giren takımlara kupa ve madalya ödülü verilecek. Büyük İzmir finalinde dereceye giren takımlara ayrıca süpriz ödüller bekliyor. 

3x3 BASKETBOL NEDİR?
Heyecan verici, dinamik ve yenilikçi 3x3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilmiştir. Maçlarda üç kişilik iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır. 3 asil 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar yarı sahada (tek potada) 10 dakikalık maçlar oynarlar. Hücum süresi 12 saniye olan maçlarda oyuncu değişimi sınırsız olup, bireysel faul yerine takım faulü uygulanır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.