TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de lojistik fuarı heyecanı başladı

İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Logistech Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı; sektördeki tüm paydaşları Fuar İzmir'de bir araya getirerek kapılarını açtı. Fuar 1 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de lojistik fuarı heyecanı başladı

NURETTİN BAKİ

İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Logistech Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı; sektördeki tüm paydaşları Fuar İzmir'de bir araya getirerek kapılarını açtı. Fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İMEAK Denizcilik Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, oda ve borsa temsilcileri hazır bulundu. Ayrıca, Logistech'le; İzmir'in Akdeniz çanağında bir ticaret ve lojistik merkezi haline gelmesi, uluslararası bir liman kenti olması, bu sayede deniz ve kara yoluyla ticaret yapan sektörlerin geliştirilmesi ve istihdamın desteklenmesi hedefleniyor. Fuara; çok sayıda kara, deniz, hava ve demir yolu lojistik firmaları, liman işletmecileri, depolama, prefabrik üretim ve soğuk zincir, bilgi teknolojileri ve otomasyon firmaları, e-ticaret servis sağlayıcıları, kamyon, çekici, forklift, vb. taşıma araçları firmaları, yük taşıma ekipmanları firmaları, banka, sigorta ve gümrükleme firmaları, sektör sivil toplum kuruluşları, akaryakıt firmaları ile sektörel yayıncı kuruluşlar katılıyor.

İZMİR PAYINI ALMAK ZORUNDA

İlk kez düzenlenen fuara gösterilen ilgiden çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Lojistik dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri. 2021 yılı sonunda 5,5 trilyon doları aşan sektörün 2026 yılında 6,9 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Coğrafi konumu ve bir liman kenti olmasıyla doğal bir lojistik merkez olan İzmir, bu büyümeden payını almak zorunda. 8500 yıllık tarihiyle hep bir liman kenti olmuş olan İzmir'in lojistikten daha alacağı çok büyük pay var. Nasıl ki kalp hayatını devam ettirebilmek için yaşamını sürdürebilmek için vücudun bir bölgesinden aldığı kanı diğer tarafa pompalıyorsa, lojistik sektörü de işte o kalp vazifesini gören bir sektör. Bu fuar da bir kalp masajı aslında. Diliyorum ki taze kan pompalayacak imkanlar yaratılır bu fuarda.

CANLANDIRMAK ZORUNDAYIZ

Limanları canlandırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Liman olmak İzmir'in karakteri. Alsancak’tan Aliağa’ya İzmir'in tüm limanlarını canlandırmak zorundayız. Bu limanların büyümesi, sadece İzmir’in değil tüm ülkemizin gelişmesi anlamına geliyor. Kemalpaşa’da kurulacak lojistik merkezi, Ege Bölgesi ve limanımız arasında önemli bir ikmal noktası olarak işlev görecek. Bu merkezi daha işlevli hale getirmek için Belediyemiz raylı sistemler başta olmak üzere çeşitli ulaşım seçenekleri üzerinde büyük bir titizlikle çalışıyor. İzmir’in ülkemizin lojistik merkezi haline gelmesini istiyorsak, 'Bir Kuşak Bir Yol' projesinde Batı’ya açılan kapı olmayı arzu ediyorsak, bugün bu fuarımızda olduğu gibi birlikte hareket etmekle yükümlüyüz” dedi.

LOJİSTİKLE ANILAN ŞEHİR OLACAĞIZ

İMEAK Denizcilik Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Şu anda yaşadığım heyecanı anlatacak kelimeler bulamıyorum. İzmir’de ve Türkiye’de yapılmış en güzel fuar. Bu noktada emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu fuarımız sektörümüzü gerçekten çok daha iyi noktalara getirecektir. Ben bu kadar kalabalık meslektaşlarımı uzun bir aradan sonra bir arada, birlikte görüyorum. 8 bin 500 yıllık limanlar şehri olan İzmir, bu gibi fuarlarla çok daha iyi noktalara gelecektir. Bizimle beraber olun, birlikte olalım lojistikle anılan çok güzel bir şehir olacağız” diye konuştu.

KENTE VE ÜLKEYE KATKI

Fuarın ziyaretçilerinin profilinin ise lojistik ve tedarik zinciri, bilgi teknolojileri profesyonelleri, ilgili kamu yöneticileri, üst düzey yöneticiler, yatırım kararı alıcılar, paketleme hizmet sağlayıcıları, 3pi / 4pi hizmet sağlayıcıları, konteyner yük taşıma hizmeti verenler ile acenteler ve forwarderlar olması bekleniyor. Katılımcı ve ziyaretçilerine lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunan Logistech'in yaratacağı sinerjinin de İzmir'in ve Ege'nin lojistik performansını artırması, denizcilik ve lojistik sektöründe kente ve ülkemize yeni yollar açması, ekonomiye de katkı sağlaması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech'in destekçileri ise T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Deniz Ticaret Odası (İDTO), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Demeği (UTİKAD), Uluslararası Nakliyeciler Demeği (UND), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), İzmir Deniz Nakliyecileri Demeği (DND), Denizcilik Fakültesi Mezunları Demeği (DEFMED) ile İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.