TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de iyilik var

İzmir’de bir araya gelen 57 sivil toplum kuruluşu “iyilik” için buluştu. “İzmir’de iyilik var” sloganıyla yola çıkan derneklerin oluşturduğu İzmir Sivil Toplum Ağı, hem Dünya Gönüllüler Günü hem de Dünya Engelliler Günü nedeniyle, “Siz de sokak hayvanlarını besleyebilir, mülteci bir çocuğun karnını doyurabilir, bir yaşlının çantasını taşımasına yardım edebilir ya da otobüste birine yer verebilirsiniz” diyerek tüm İzmirlileri, birbirine, çevresine, hayvanlara iyilik yapmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de iyilik var

İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve Yaşar Üniversitesinin organizasyonuyla bir araya gelen İzmir Sivil Toplum Ağı gönüllü takımı, gün boyunca kentin dört bir yanında hem iyilikler yaparak örnek olmaya çalıştı hem de herkesi iyiliğe davet etti. Binlerce gönüllüden kimisi mültecilere yardım ederek, kimisi sokak hayvanlarını doyurarak, kimisi bir yaşlının evini temizleyerek kimisi de huzurevinde konser vererek gönüllülüğü, iyiliği ve dayanışmayı hatırlatmaya çalıştı. Sosyal medyada, yaptıkları iyilikleri #izmirdeyilikvar etiketiyle paylaşan gönüllüler, farkındalık oluşturmaya çalıştı. Gündoğdu Meydanı’nda buluşan yaklaşık 2 bin gönüllü, hep birlikte hem eğlendi hem de iyilik mesajı verdi.

KAMPÜSTE İYİLİK VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, kentte birçok sosyal sorumluluk ve gönüllülük projesi yürüttüklerini belirterek, belediye olarak iyiliğe ve gönüllüğe olan desteklerinin her zaman devam edeceğini söyledi. Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Nazım Sözer de,‘Kampüste iyilik var’ diyerek yola çıktıklarını, bu iyilik hareketinin İzmir’e yayılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

57 SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli ise, “Sivil Toplum Ağı olarak Dünya Gönüllüler Gününde tüm kente iyilik mesajı verebilmek için ‘İzmir’de iyilik var’ sloganıyla yola çıktık. Toplam 57 sivil toplum kuruluşu ve gönüllü çalışmalar yapan ağlar iyilik için yola çıkarak bir araya geldi. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, hep destek verdi, kampanyamızı sahiplendi. Bu anlamda yapılan çalışma yerel yönetim–sivil toplum ve üniversite işbirliği çerçevesinde de başarılı bir adım olarak gerçekleşti” dedi.

İZMİR ÖRNEK OLACAK

Hem 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü hem de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, tüm İzmirlileri birbirine, çevresine, hayvanlara iyilik yapmaya davet ettiklerini belirten Çimenli, “Yaptığımız iyiliklerin bizleri daha da yakınlaştıracağına, aramızdaki güven duygusunu geliştireceğine inanıyoruz. 3 Aralık günü, tüm İzmirlileri, sebepsiz, karşılık beklemeden, eleştirilme endişesi yaşamadan çevresine iyilik gözlükleriyle bakmaya, bir gönüllü olmaya ve nasıl bir iyilik yapabileceğinizi bulmaya davet etmiştik ve çok yoğun ilgi gördü kampanyamız. Ümit ediyoruz ki bugün İzmir’den yükselen bu iyilik hareketi tüm ülkeye yayılacaktır. Her zaman ilklere imza atması ve öncü kimliğiyle ön plana çıkan İzmir, iyilik ve dayanışmayı hatırlamakta da ülkeye örnek olacaktır” diye konuştu.

Gündoğdu Meydanı’ndaki etkinlik, gönüllülerin ve katılımcıların renkli şemsiyelerle oluşturduğu kalp ile sona erdi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.