TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ‘haraç’ dehşeti: “Burada devlet biziz”

Alsancak’ta hostel işleten M.T., kendisinden haraç isteyen şahsın saldırısına uğradı. Gözünden ve kafasından yaralanan M.T., “Burada devlet biziz, ne dersek onu yapacaksın. Yoksa seni öldürürüz” sözleriyle tehditler savuran şahıstan şikayetçi oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 05:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ‘haraç’ dehşeti:  “Burada devlet biziz”

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’in Alsancak semtinde hostel işleten M. T. isimli yurttaş, kendisinden haraç isteyen bir şahsın saldırısına uğradı. Olay 7 Ocak akşamı saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Daha önce hostelin alt katındaki kafenin işletmesini yürüten şahıs, yanında iki arkadaşı ile birlikte hostele gelerek konuşmak istedi. “Bana 100 bin TL borcun var” diyen şahıs, M.T.’un oturduğu evi de boşaltmasını istedi. M. T., şahısların bu isteğine “Sizin yaptığınız magandalık, benim sizlere borcum yok. Terbiyesizlik yapmayın” sözleriyle karşılık verdi. Tehditler savurmaya başlayan şahıs ise, “Burası İzmir, burada devlet biziz! Ne dersek onu yapacaksın. Yoksa seni öldürürüz” dedi. Daha sonra ayağa kalkarak M. T.’ye saldıran şahıs, sol gözüne yumruk attı ve kafasında gazoz şişesi kırdı. Şahıs yanındaki arkadaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, M. T. hastaneden darp raporu aldıktan sonra karakola giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER

Saldırıya uğrayan işletme sahibi M. T., “Alsancak’ta bir hosteli işletiyorum. Söz konusu şahısları daha önce kendime ait olan hostelin alt katında bulunan kafeye işletmeci olarak almıştım. Bu kişiler kendi aralarında anlaşamayıp ayrılmışlardı, ara ara konuştuğum zamanlar oluyordu. 7 Ocak tarihinde saat 21.30 sıralarında işyerime geldiler. Kendileri ile hostelin içerisinde oturduk. İçlerinden M., ‘Bana 100 bin TL borcun var’ dedi. Ben de ‘Sizin cebinizde para yokken ben koydum. Nasıl sana borçlanmış olabilirim’ diye karşılık verdim. Sonrasında bana elindeki kağıdı göstererek benden 100 bin TL ve ikamet ettiğim evi boşaltmamı istedi. Ben de, ‘Sizin yaptığınız magandalık, benim sizlere borcum yok. Terbiyesizlik yapmayın’ dedim. Bu sırada M. bağırarak ‘Burası İzmir, burada devlet biziz! Biz ne dersek onu yapacaksın yoksa seni öldürürüz’ dedi” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

ŞAHISLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından karakola giderek şikayetçi olduğunu söyleyen M. T., “Birdenbire ayağa kalkarak bana tokat attı. Ben de kendimi savunmak için onu ittim ve beraber yere düştük. Diğeri beni yerden kaldırdı ve arkamdan kollarımdan tuttu. Bu esnada M. sol gözüme yumruk attı. Sonra bir gazoz şişesi alarak kafama doğru savurdu. O esnada kafamdan hafif bir şekilde yaralandım. Ardından aralarında bulunan üçüncü kişi diğer ikisini de alarak oradan uzaklaştırdı. Hemen hastaneye giderek darp raporu aldım. Ardından karakola gidip beni tutarak darp edilmemi sağlayan kişi ve gözüme yumruk atan, kafama şişe ile vuran, beni tehdit eden M.’den davacı ve şikayetçi oldum. Yaşadıklarımın hesabını kanun önünde mutlaka soracağım” şeklinde konuştu.

“ÇÖKME” KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR

“Bu saldırının nedeni hostele çökmek istemeleri” diyen M. T., “Burası harabe halinde iki katlı bir cundalı evdi. Sahibi olan gayrimüslim kadının yıllar önce mirasına ‘konmak’ isteyen kişilerce Bulgaristan’a götürüldüğü ve bir daha dönmediği söyleniyor. Ki ben gidip kendisinin mezarını da buldum Bulgaristan’da. Hiç tanımasam da onunla aramda derin bir bağ kurdum ve bugün burada mirasını yaşatmak için gayret ediyorum. Öyle ki hayatta kalan son mirasçılarına da ulaştım ve kendileri de burayı şimdilik bana verdi. Güvendikleri ve özenle koruduğumu bildikleri için. Fakat ne yazık ki gayrimüslimlerin mallarına çökme kültürü hala devam ediyor. Özellikle İstanbul’da çok yaygın. Bu saldırıların sebebinin de bu olduğunu biliyoruz. Daha önce de benzer olaylar yaşadım. Alsancak güvenli bir bölge olmaktan çıktı. Metruk bir bölge oldu” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.