TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de görüşmeler tıkandı... Emekçiler iş bırakmaya hazırlanıyor

Belediye yönetimi ile uzlaşı sağlayamayan Tüm Bel-Sen'e bağlı çalışanlar iş bırakmaya hazırlanıyor...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de görüşmeler tıkandı... Emekçiler iş bırakmaya hazırlanıyor

KEMAL ÖZKURT

Belediye yönetimi ile 5 oturum gerçekleştirilmesine rağmen uzlaşı sağlayamayan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, iş bırakmaya hazırlanıyor. Bugün İzmir Kültürpark'ta eylem düzenleyerek, 4 nolu holden 1 nolu hole yürüyüş gerçekleştirem sendika çalışanları, yarın iş bırakacağını duyurdu.

WhatsApp Image 2023-04-12 at 17.10.34

Konu ile ilgili açıklama yapan işyeri temsilcisi Şükriye Ertan Yavuz, "Emekçiler olarak alım gücümüzün azaldığı, enflasyonun ise her gün arttığı bir ortamda nasıl hesaplandığını anlayamadığımızdan sahte diye adlandırdığımız TUİK verilerine göre 2022 yılı enflasyon oranı yüzde 64.27 iken, emekçilerin cebinde hissettiği enflasyona en yakın veriyi bağımsız araştırma grubu ENAG yüzde 137.55 olarak açıklamıştır. Dört kişilik bir ailenin gıda ve tüm diğer harcamaları için hanesine girmesi gereken aylık ücret (yoksulluk sınırı) 31 bin 241.TL., açlık sınırı ise 9 bin 591 TL. yi aşmıştır. Hal böyleyken belediye yönetiminin sendikamıza son olarak önerdiği yüzde 42'lik zam teklifini gerçeklikten kopuk, emekçilerin geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz" dedi. 

WhatsApp Image 2023-04-12 at 17.10.35 (1)

"GIDA YARDIMI OLARAK 2 KİLO KIYMA TEKLİF EDİLDİ"

Ertan, açıklamasına şöyle devam etti: 
"Sendikamız, artan hayat pahalılığı karşısında her geçen gün yoksullaşan belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4.560 TL. nin yüzde 86 zam yapılarak 8.500 TL. ye çıkarılması, her biri 1.500 TL olan 5 adet ikramiyenin 6 ya çıkartılarak 3.000 TL olması talep edilmiş ayrıca iş yerlerinde yaşanan sorunların çözülmesi için, koku pirimi, kasa tazminatı, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilere teşvik pirimi, şoförlere kaza risk pirimi gibi çalışma yaşamında çözülemeyen sorunların giderilmesine yönelik taleplerimiz, yapılan görüşmelerde dile getirilmiş ancak, koku pirimi, tahsildar ve veznedarlar için kasa tazminatı, şoför kadrosunda çalışanlara kaza risk primi, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetleri gören birimlerde çalışan emekçilere teşvik pirimi gibi taleplerimiz reddedilmiştir. Sosyal denge tazminatı için 8.500 olan talebimize karşı 6.500 TL. ve her biri 3.000 TL. olan altı ikramiye talebimize 2.200 TL., gıda yardımı olarak önerdiğimiz aylık 750 TL. olan talebimize karşılık, kara mizaha konusu olacak öneriyle, yılda bir defaya mahsus 2 kilo kıyma verilmesi teklif edilmiştir."

"SADAKA MAHİYETİNDE SEFALET ZAMLARI"
"İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz" diyen Ertan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: 

"İzmir Belediyesi'nin değerli meclis üyelerinden insanca ve onurluca bir yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda durduklarını görmek istiyoruz. Zengin olmak için değil, yoksullukla mücadelede bir nebze nefes almamızı sağlayacak taleplerimiz kabul edilene kadar üretimden gelen gücümüzün kullanılması da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağız."

WhatsApp Image 2023-04-12 at 17.10.34 (1)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.