TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de gidebileceğiniz 7 eşsiz koy

Yaz aylarında denizin tadını çıkarabileceğiniz birbirinden güzel eşsiz koyları sizler için listeledik…

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de gidebileceğiniz 7 eşsiz koy

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

İzmir, zengikleri ile kendini ortaya koymaya devam ediyor. Farklı özellikleriyle kendine hayran bırakan koylar yazın sıkça tercih ediliyor. Yaz aylarında güneşin sıcağıyla kendini ferahlatmak isteyenler masmavi denizin tadını çıkarmak isteyenler için bu birbirinden güzel koyları derledik. 

İzmir’de denize girilecek plajlar ve koylar:

ILICA

1.    Ilıca Plajı: Bu plaj, Çeşme’de ılıca kaynaklarının bulunduğu ince kumlu büyük bir halk plajıdır. Çok uzun olan bu plaj içerisinde işletmeler de mevcuttur. Yazın en kalabalık olan plajlar biridir.

AYIBALIĞI

2.    Ayıbalığı Koyu: Mordoğan’da yer alan bu koy, İzmir’in en çok tercih edilen koylarından biridir. Suyu soğuktur. Adrenalin ve heyecan yaşamak isteyenler, kayalıktan atlamak isterken kum bölümü de olan bu koyda denizin tadını çıkarabilir.

PİSSA PLAJI

3.    Pisa Koyu: Dikili’de yer alan bu mükemmel koy, masmavi suyu ve beyaz bir kuma sahiptir. Halka açık olan bu eşsiz plaj, halka açık ve ücretsizdir. İçeride isterseniz şezlong ve şemsiye kiralanabilir.

ALTINKUM

4.    Altınkum Plajı: İsminden de anlaşıldığını üzere altın sarısı plajı vardır. Çeşme’de yer alan Altınkum denizin soğukluğu ile bilinir. Yaz aylarında insanları serinleten bir suyu vardır. Halka açık olan bu plaj boyunca özel işletmeler de mevcuttur.

PIRLANTA PLAJI

5.    Pırlanta Plajı: Sığ ve berrak denizine girilebilir, sahilde güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda sörfçülerin tercih ettiği alanlardan birisidir.

DELİKLİ KOY

6.    Delikli Koy: Alaçatı’nın koylarında tercih edilenlerden biridir. Kendine has beyaz kayaları, masmavi suyu ve sakinliği ile insanın keyfini çıkaracağı koydur. Herhangi bir işletme yoktur, gitmek isteyenler şahsi araçları ile gidebilir herhangi bir toplu taşıma bulunmamaktadır. Denizin derinliğinden dolayı çocuklu ailelerin tercih edebileceği bir koy değildir.

MANAL KOYU KARABURUN

7.    Manal Koyu: Mordoğan’da yer alan muhteşem bir koydur. Neredeyse derinliği hiç yok denecek kadar azdır. Masmavi dalgasız berrak su ile yazın tadını çıkarabileceğiniz bir yerdir. İşletmeciler mevcuttur. Yeri biraz kendisini sakladığı için navigasyondan bulmanız biraz zor olabilir. Balıklıova köyü’nden geçerken esnafa da sorabilirsiniz.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.