TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı!

İzmir'de Bostanlı-Üçkuyular seferi yapan arabalı feribot, denizin ortasında kaldı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı!

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

İzmir'de Bostanlı-Üçkuyular seferi yapan arabalı feribot, denizin ortasında kaldı. Yolcular, kısa süre içerisinde tahliye edildi. İZDENİZ A.Ş. konuyla ilgili açıklama yaptı. 

İZDENİZ'E ait Bostanlı - Üçkuyular seferi yapan Fetih Sekin isimli arabalı vapur, iskeleden ayrıldıktan kısa bir süre sonra karaya oturdu.

Olay öğlen saatlerinde Bostanlı - Üçkuyular Feribot İskelesi arasına meydana geldi. Fethi Sekin isimli arabalıvapur kalkışından kısa bir süre sonra, bölgede bulunan diğer küçük teknelere çarpmamak için manevra yaptığı esnada, rüzgarın da etkisiyle rotadan çıkarak karaya oturdu. İZDENİZ A.Ş.'den yapılan açıklamada gemi kendi imkanlarıyla oturuğu yerden kurtularak rıhtıma yanaştığı bildirildi. Öte yandan, yaşanan olayda can kaybı yaşanmadığı ediniilen bilgiler arasında.

İZDENİZ'DEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Olayın ardından İZDENİZ'den yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Sayın Yolcularımız. 8 Haziran 2023 Saat: 11:10 civarında Bostanlı iskelesinde yolcu ve araç tahliyesini tamamlayıp, shifting ( yer değiştirme) için boş olarak yanaştığı nhtımdan hareket eden Fethi Sekin' isimli Arabali Vapur manevra sahasında bulunan çok sayıda küçük tekne ile çatışma yaşamamak amacıyla manevra yaptığı sırada şiddetli rüzgara (W) tabi kalmış ve yanaşma rıhtımının yaklaşık 400 metre açığındaki sığ bölgede monevra hâkimiyetini kaybetmiştir. Şiddetli rüzgâr nedeniyle bulunduğu konumdan daha kötü bir duruma düşmemesi için İZDENİZ filosunda yer alan tekneden gemiye halat verilmiş ve gemi kendi imkânlan ile kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Kısa sürede kendi imkânları ile bulunduğu pozisyondan ayrılan gemi kendi makine gücü ile rihtima yanaşmıştır. Olay sırasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliği oluşmamış olup, düzenli sefer programında da herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır. Gerek gemide gerekse karinasında yapılan ilk kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış olup, yetkili klas kuruluşun yapacağı ayrıntılı denetim sonrası gemi düzenli seferlerine devam edecektir. Saygılarımızla."

izdeniz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.