TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 İzmir’de Balkan Şenliği coşkuyla kutlandı

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Geleneksel 10. Balkan Şenliği, coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
 İzmir’de Balkan Şenliği coşkuyla kutlandı

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (İzmir BAL-GÖÇ), “Birlik ve Beraberlik” temasıyla düzenlediği Geleneksel 10. Balkan Şenliği, yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla coşku içinde geçti.

Sarnıç Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen şenlik ÜÇETEK Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisiyle ile başladı, Balkan Team grubu ve Dj Samet'in sunumlarıyla devam etti. Bulgaristan'dan gelen Esil Duran ise eğlenceyi doruğa çıkardı. İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İyi Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu başta olmak üzere, Bal-Göç Şube yönetimleri ve İzmir’de faaliyet gösteren Balkan dernekleri başkan ve yöneticileri, kardeş dernek yönetimleri ve üyeleri katıldığı şenlik boyunca tek yürek, tek bilek olmanın önemine dikkat çekildi.

Açılış konuşmasını yapan İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, katılan herkese teşekkür etti. Türk tarihinde şenlik kavramının Orta Asya’dan başlayarak, Anadolu’ya, Balkanlara ve tüm Dünya’ya yayıldığını belirten Nursoy “Bizde bu tarz etkinliklere panayır denir. Bölgeye ve yöreye göre isimleri değişse de amaç hep aynıdır. İnsanlar, aileler, eş, dost, akraba, tanıdık, tanımadık herkes bir araya gelir. Birlik beraberliğin, kardeşliğin, dostluğun pekiştiği, dayanışma ruhunu zirveye taşıyan bu sosyal bayramların gönlümüzde yeri büyük” dedi. Nursoy, onuncusu düzenlenen şenliğin ilk günkü coşku ve ruhla devam ettiğinin altını çizerek “Bu bizlerin kültürüne, geçmişine verdiği önem ve değer kadar, derneğimize olan ciddiyetini de göstermektedir” diye konuştu.

SEÇİM ÇAĞRISI

29 Ekim Pazar günü Bulgaristan’da yapılacak yerel seçimlerde oy kullanma hakkı olanları, oy kullanmaya davet eden Nursoy “Yalnızca İzmir ve Türkiye’de yaşayan hemşehrilerime değil, tüm Bulgaristan vatandaşlarına çağrı yapıyorum. Bu seçimlerin bizleri yakınen ilgilendirdiğini unutmayalım. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birini de bu seçimler için gösterelim. Gelin hem geçmişimize hem de geleceğimize sahip çıkalım” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kovaları hazırlayın! İzmir'de 7 saatlik su kesintisi yaşanacak

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.