TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de aşı krizi büyüyor: Köpek ısırdı, aşı bulamıyor!

İKÇÜ’de okuyan 19 yaşındaki Ayşegül Erdoğan, kafede oturduğu sırada her zaman yanına geldiği ve sevdiği mahallenin köpeği tarafından ısırıldı. Kuduz paniğiyle hastaneye giden Erdoğan, hastanelerin ‘Kuduz aşısı yok, bekleyeceksiniz’ cevabıyla karşılaştı. Erdoğan, “Sağlığımdan endişe ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de aşı krizi büyüyor: Köpek ısırdı, aşı bulamıyor!

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

İzmir’de uzun zamandır bulunamayan bazı ilaç ve aşılar halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle köpekler tarafından ısırılan vatandaşlar, hastanelerden ‘Aşı yok’ denilerek geri gönderiliyor. Son örnek ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) okuyan 19 yaşındaki Ayşegül Erdoğan…Erdoğan, arkadaşlarıyla birlikte oturduğu kafede yanına gelen köpeği sevdiği sırada parmağından ısırıldı. Panikle hastaneye giden ve aşı olması gereken Ayşegül Erdoğan, gittiği her hastaneden ‘Kuduz aşısı yok, bekleyeceksiniz’ cevabıyla karşılaştı. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle de iletişime geçen Erdoğan, bakanlıktan da aynı yanıtı aldı. Sağlığından endişe duyduğunu dile getiren ve köpek ısırmasından 2 gün sonra Eskişehir ve Manisa’dan gelen sınırlı sayıdaki aşılardan ilk doz aşısını yaptırabilen Erdoğan, “Isırıldıktan ancak 2 sonra ilk doz aşımı oldum ve bana aşı takvimi oluşturuldu. Aşı takvimine göre 4 doz aşı olmam gerekiyor fakat 1 Ocak’ta olmam gereken ikinci dozu hala daha olamadım. Sağlığımdan endişe ediyorum” dedi.

HİÇBİR HASTANEDE AŞI BULAMADIM!

Yaşadığı köpek ısırılma olayını anlatan Ayşegül Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Köpek bizim mahallede olan ve her zaman sevdiğim bir köpek. Arkadaşlarımla kafede otururken, her zaman ki gibi yanıma geldi ve kendini sevdirdi. Ancak bu kez bir anda parmağımı tuttu, ben de refleksle parmağımı çekerken dişleri sürttü ve parmağımdan kan geldi. Bu yüzden telaşlandım. Ayrıca köpeğin aşısı yoktu, çünkü küpesizdi. Apar topar hastaneye gittim ama aşı yoktu. Aşı için her yeri aradım. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle de iletişime geçtim. İzmir’de 3-4 hastane gezdik, hiçbirinde aşı yoktu. Sağlık Bakanlığı da bize Türkiye genelinde aşının olmadığını söyledi. Kendilerine ne yapmam gerektiğini sorduğumda, bana ‘Elimizde aşı yok, yapabilecek bir şey de yok, sadece bekleyeceksiniz’ diyorlardı. Aşı arayışlarımız devam etti. Eskişehir ve Manisa’da 20 tane aşının olduğunu öğrendik. Aşı, köpeğin beni ısırmasından iki gün sonra İzmir’e gönderilmiş. Aşının geldiğini bana Valilikten bir kadın söylemişti. Ben de hemen hastaneye gittim ve benim için aşı takvimi oluşturuldu. 29 Aralık’ta ilk aşımı oldum. 1 Ocak’ta da ikinci dozumu olmam gerekiyordu. Hastaneye gittim ve bir kez daha ‘Aşı yok, bekleyeceksiniz’ dediler. Ben de ikinci dozumu olmak için bekliyorum.”

TEDİRGİNİM

Erdoğan şöyle devam etti: “Köpeğin ısırdığı yerde bir şey olmadı ama iki gün boyunca başım çok ağırdı. Yan etkilerinin arasında da baş ağrısı gösteriyordu. Bir şey olmamış da olabilir, olmuş da olabilir. Emin değilim. Ama biraz tedirginim, çünkü dört doz aşı olmam gerekiyor ancak aşı takvimim aksadı, daha ikinci dozu bile olamadım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.