TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilçam’da doğal gaz prosedüre takıldı

Yeşilçam Mahallesi’nde 2019’da başlayan doğal gaz çalışmalarının hala bitmemesi vatandaşı çileden çıkardı. Mahalle sakini Koşum, “İstenilen muvafakatname belgesi işi fazlasıyla yokuşa sürüyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 10:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeşilçam’da doğal gaz prosedüre takıldı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER - Bornova Yeşilçam Mahallesi sakinleri prosedüre takılan belgeler sebebiyle bir türlü tamamlanamayan doğal gaz çalışmalarına tepki gösterdi. Resmi çalışmaların 2019 yılında başladığı belirtilen Yeşilçam Mahallesinde, son olarak 2023 yılında yapılan kazı çalışmalarının, neredeyse yüzde 90’ının tamamlanmasına rağmen, evrak eksikliği gibi çeşitli sebeplerle hala evlere doğal gaz hizmeti verilemedi söylendi. Mahalleli, özellikle 65 yaş üstü mülkiyet sahipleri için İzmirGaz tarafından uygulanan şartların, mantık dışı olduğunu bu durumun ve işi çözülmez bir hale getirdiğini belirtti. mahalle sakinlerinden Ülfet Koşum, “Bizim gibi yaşlı insanların doğal gaz olmadan işi çok zor. O sebeple en başından beri doğal gaz gelmesini istiyoruz. Ancak bizim yaşlarımızdaki vatandaşlardan doğal gaz bağlanma sürecinde istenilen muvafakatname belgesi işi fazlasıyla yokuşa sürüyor. Çünkü bizden sağlık raporu istiyorlar. Biz bu sağlık raporunu alıyoruz ama bu belgenin geçerlilik süresi 7 saat. Zaten sorun da burada başlıyor. Bizim bu belgeleri teslim etmek için noterden randevu almamız gerekiyor çünkü noter aynı güne randevu vermiyor. Fakat bu süre zarfında sağlık raporunun geçerlilik süresi doluyor. Böylece bir kısır döngüye girmiş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

TEZATLIĞA BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ

Mahallenin demirbaşlarından biri olduğunu ve tam 35 yıldır, aynı mahallede oturduğunu söyleyen Ülfet Koşum, noter ve hastane arasında gidip geldiklerini ancak hala konunun bir çözüme ulaşamadığı vurgulayarak “Bizim gibi yaşlı insanların doğal gaz olmadan işi çok zor. O sebeple en başından beri doğal gaz gelmesini istiyoruz. Ancak bizim yaşlarımızdaki vatandaşlardan doğal gaz bağlanma sürecinde istenilen muvafakatname belgesi işi fazlasıyla yokuşa sürüyor. Çünkü bizden sağlık raporu istiyorlar. Biz bu sağlık raporunu alıyoruz ama bu belgenin geçerlilik süresi 7 saat. Zaten sorun da burada başlıyor. Bizim bu belgeleri teslim etmek için noterden randevu almamız gerekiyor çünkü noter aynı güne randevu vermiyor. Fakat bu süre zarfında sağlık raporunun geçerlilik süresi doluyor. Böylece bir kısır döngüye girmiş oluyoruz. İşler uzadıkça uzuyor. Biz bu tezatlığa bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Ev benim üstüme olduğu için çocuklarımdan ya da evde oturan başka birinden de alınamıyor bu belge. Ne yapacağımızı şaşırdık” şeklinde konuştu.

BELGELERİM HAZIR KAZI YAPILMASINI BEKLİYORUM

Yaklaşık 25 yıldır Yeşilçam Mahallesinde oturan Adnan Köse, ise “Doğal gaz çalışmaları uzun zamandır devam ediyor. Ancak bu düzenli bir şekilde değil. Örnek vermek gerekirse benim oturduğum 2003 sokakta bazı yerlerde yapıldı bazı yerlerde yapılmadı ve çalışmayı yapan ekip öylece bırakıp gitti. Neden çalışma devam etmedi ve neden çalışanlar gitti bunu dahi tam olarak bilmiyoruz. Yeterli abone olunmadığı için çalışmaların durduğu söyleniyor. Fakat ben de kazılmadığı için abone olmuyorum. Tüm belgelerim hazır kazı yapılmasını bekliyorum. Bu gidişle sonuç ne olacak bilmiyoruz. Öylece bekliyoruz” diye konuştu.

PARAYI ÖDEDİK HİZMETİ ALAMADIK

Evlerine doğal gaz bağlanması için mahalle olarak İzmirGaz’a yüklü miktarda para ödediklerini ama bu ödemenin karşılığını yıllardır bitmeyen ve bir sonuca bağlanmayan kazı çalışmalarıyla aldıklarını dile getiren, Mürsel Pekpay, “23 yıldır bu mahallede oturuyorum. Yıllardır da buraya doğal gaz geldi gelecek deniyor. Bu sene de ayı şeyleri söylediler. Hatta bu sefer mahalleye ana tesisatlar bile çekildi ama bir türlü evlere bağlanamadı. Bunun sebebi de bize verilmiyor. Abone paralarımızı dahi ödedik ama hala bir değişiklik yok. mahallece İzmirGaz’a dünyanın parasını ödedik ama hizmet alamadık.” sözlerini etti.

MUVAFAKAT VERİLMESİ UZUN ZAMAN ALIYOR

Yeşilçam mahallesinde 2 dönemdir muhtarlık görevini icra eden Hamdi Şengül, mahalleliden özellikle muvafakat toplama konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, “Göreve geldiğimde ilk yıllarda doğal gaz için çalışmalara başladık. Öncelikle mahallelerimizin potansiyelini tespit ettik. O zaman için bin 500’den fazla talep oldu ve imza toplandı ama bizim için kesin abone olacak kişi sayısı önemliydi. Buna baktığımızda ise 550’nin üstünde bir kesin abone olacak vatandaşımız vardı ve biz bunu İzmirGaz’a bildirdik. Tabi ki işler sadece bununla bitmiyor. Önce bir yatırım programına girmesi gerekiyor. Prosedürlerin başlayıp projenin yatırıma dahil edilmesi 2023’ü buldu. Ancak sonrasında buradaki hazine parselleri ve özel hisseli diye tabir ettiğimiz şahıs arazileri var. Dolayısıyla buralar için tek tek muvafakat verilmesi uzun zaman alıyor. Zaten doğal gazın bu tip mahallelere gelmesi çok zordur. Büyük problemler teşkil eder. Bunun nedeni ise buralarda doğru düzgün alt yapı yok. Mülkiyet sorunları var. Tüm bunlar birleşince aşamalı olarak yapılması gereken prosedürler oluyor. Tabi işin bu yanını vatandaş çok bilmediği için sanki böyle olması gerekiyor da sorun çıkartılıyor gibi geliyor.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.