TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni dönemin ilk meclisinde görevler dağıtıldı: Meclis’e kim vekalet edecek?

Yerel seçimler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısı gerçekleştirildi. Oturumda meclis üyelerinin görevleri dağıtılırken Meclis birinci ve ikinci Başkan Vekilleri de seçildi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 22:20
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Yeni dönemin ilk meclisinde görevler dağıtıldı: Meclis’e kim vekalet edecek?

31 Mart yerel seçimleri sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyelerinin belirlendiği toplantıda parti temsilcilerinden ilk mesajlar da geldi.

TUGAY: ŞEHRİMİZE GÜZEL İŞLER YAPMAYI DİLİYORUM

Oturum açılışında konuşan Başkan Tugay, “Bu dönem hepimize hayırlı olsun. Şehrimiz için başarılı çalışmalar yapmayı diliyorum. Her birinize bu demokratik süreçte ortaya koyduğunuz çaba için teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir 5 sene geçirmeyi ve şehrimize güzel çalışmalar yapmayı diliyorum” dedi.

GÖREVLER DAĞITILDI

Oturumda kapalı yapılan oylamayla Meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri belirlendi. Oylamada, 135 oyla Meclis Birinci Başkan Vekili Altan İnanç olurken, 134 oyla Mehmet Atilla Baysak Meclis İkinci Başkan Vekili seçildi.

Divan Katipleri içim ise CHP grubundan asil üyeler olarak Mustafa Vatansever, Uygar Kanmış, Doğukan Maltepe, Sultan İpekli Aksoy ve yedek üyeler olarak Ceren Tüner Uysal, Gizem Çetinkaya Ülker, Ali Eren Alibeşeroğlu ve İpek Kul seçilirken; Cumhur İttifakı’ndan ise asil üye olarak Enes Uğuz, yedek üye olarak ise Abdulhakim Evin seçildi.

Oturumda mecliste görev yapacak encümen üyeleri de belirlendi. Meclis Encümen üyeliğine ise Saadet Çağlın, Erol Güngör, Kazım Umdular, Zafer Levent Yıldır ve Hidayet Petin seçildi.

ESHOT İDARE ENCÜMENİ: Erhan Erdil, Mehmet Türkbay ve Leman Tunus seçildi.

EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ: Sedef Cem seçildi.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ: İsmail Sarı, DEVRİM Akseki, Onur Topuz, Can Ersoy seçildi.

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ: Osman Yurtseven, İbrahim Öz, Banu Gençkan seçildi.

İZMİR KUŞ CENNETİNİ KORUMA VE GELİŞTİRME BİRLİĞİ: Savaş Dağdeviren, Aras Kaynarca, Özgür Korkmaz, Erdal Karagöz, Yalçın Kaya, Sezgin Özgen, Ferhat Uysal, Bahadır Altınkeser, Leman Tunus, Elvin Sönmez Güler, Hatice Semerci, Adem Öztürk seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Oturumda, meclis çatısı altında 1 yıl boyunca görev yapacak ihtisas komisyonlarının üyeleri de belirlenirken her komisyona CHP’den 7 ve Cumhur İttifakı’ndan 2 olmak üzere toplamda 9 kişi seçildi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU: Zafer Levent Yıldır Esra Koçdemir, Nilüfer Bakoğlu aşık, Mustafa Genç, Aras Kaynarca, Onur Topuz, Yağmur Yurdakul Özkan ve Cumhur İttifakı’ndan Uğur İnan Atmaca, Selma Kısa seçildi.

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU: CHP grubundan Saadet Çağlın, Mustafa Vatansever, Raife Karabatak, Tülay Horasan, Günay Önder, Hatice Semerci, Metin Erkan ve Cumhur İttifakı’ndan Mustafa Bahar ve Güzem Akyüz Duman seçildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: CHP Grubundan Candaş Yeter, Tamer İmal, Hazer Öztürk ışık, Onur saatli, Görkem Çolak, Zümer Timur Mert, Şebnem türe, Cumhur İttifakı’ndan Kazım Erten ve Ercan Tekin seçildi.

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU: CHP Grubundan Hacer Taş Gültepe, Tuğçe Gülcüler, Ferdi Hepyılmaz, Ege Batu Eltez, Neriman Balcı Türkeri, Gökalp Erhan Güzel, Cumhur İttifakı’ndan Dilaver Kişi ve Fırat Eroğlu seçildi.

ULAŞIM KOMİSYONU: CHP Grubundan Barış Dalgıç, Çiler Gürel, Osman Yurtseven, Ulaş İsmail Şenol, Niyazi Arslan Ufuk Aykol, Eşref Çakır, Cumhur İttifakı’ndan Bahadır Altınkeser ve Ümit Cingöz seçildi.

HUKUK KOMİSYONU: CHP Grubundan Rufat Özer, Mehmet Türkbay, Muhittin cumhur Şener, İpek Kul, İmran Göçer, Ceren Türel Uykal, Ahmet Cemil Balyeli, Cumhur İttifakı’ndan Buçin Kevser Sevil, Özgür Kaner seçildi.

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU: CHP Grubundan Mehmet Atilla Baysak, Ali Eren Alibeşeroğlu, Celal Yıldız, Volkan Koçanalı, Ayhan Kaya, Hazel Öztürk Işık,  Cumhur İttifakından Abdülhakim Evin ve Hilal Sağdıkoğlu Akar seçildi.

TURİZM VE FUARCILIK KOMİSYONU: CHP Grubundan Onur Saatlı, Melda Erbaykent, Seyhan Müşerref Kuralı, Aydın Özdemir, Metin Kural, Hüseyin Okan Ürkmez ve Savaş Dağdeviren, Cumhur İttifakından Serkan Özbek, Derya Pala seçildi.

TARIM, ORMAN VE HAYVANCILIK KOMİSYONU: CHP Grubundan Ali Bor, Gazanfer Yavaş, Şükrü Süreroğlu, Nail Karaman, Selçuk Karakülçe, Deniz Vural, Eral Karagöz ve Cumhur İttifakından Halil Deveci, Hasan Aytaç Baştuğ seçildi.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Hacer Taş, Neriman Balcı Türkeli, Semiha Memiş Saraç, Gizem Çetinkaya Ülker, Bilge Kadırda Sözcü, Hatice Semerci, İbrahim Öz ve Cumhur İttifakı’ndan Hakan Yıldız Burçin Kevser Sevil seçildi.

KENT KONSEYİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Erdoğan Çoban, Banu Ayhan, Nurcan Adıgüzel, Mehmet Çıtak, İsmail Yüzer, Bekir Gündoğdu, Rıfat Özer, Cumhur İttifakı’ndan Hakan Yıldız ve Mesut Yaşar Aybar seçildi.

ENGELSİZ İZMİR KOMİSYONU: CHP Grubundan Leman Tunus, Devrim Akseki, Semiha Memiş Saraç, Raife Karabatak, Günay Öner, Doğukan Maltepe, Mehmet Eren ve Cumhur İttifakı’ndan Emrah Erol, Yetkin Yıldız seçildi.

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA KOMİSYONU: CHP Grubundan Hidayet Petin, Selçuk Karakülçe, Yağmur Yurdakul, Esra Koçdemir, Hediye Kaya, Mehmet Eren, Erdal Karagöz ve Cumhur İttifakı’ndan İsa Nezir ile Feyzullah Ergin seçildi.

DEPREM VE AFET KOMİSYONU: CHP Grubundan Barış Dalgıç, Tuğçe Gülcüler, Ali Eren Alibeşeroğlu, Rüzgar Sönmez, Ahmet Cemil Balyeli, Niyazi Arslan, Mustafa Genç ve Cumhur İttifakı’ndan Nail Kocabaş, Okan Bildirici Seçildi.

ESNAF VE MESLEK ODALARI KOMİSYONU: CHP Grubundan Mehmet Mithat Salepçioğlu, Yakup Yenice, Muhittin Cumhur Şener, Osman Selim Tok, Bekir Gündoğdu, Ayhan Kaya, Mehmet Çıtar, Cumhur İttifakı’ndan Latif Aydemir ve Hakan Kalfaoğlu seçildi.

SOSYAL POLİTİKALAR KOMİSYONU: CHP Grubundan Şükrü Süreroğlu, Gizem Çetinkaya Ülker, Mehmet Cengiz Sarıoğlu, Hanı Gençkan, Kamil Taşal, Mustafa Vatansever, Yakup Yenice ve Cumhur İttifakı’ndan Sebahattin Güzel, Erdal Seyitler seçildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KONUT POLİTİKALARI KOMİSYONU: CHP Grubundan Saygın İkiz, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Yunus Nadi Ergen, Ufuk Aykol, Ali Bor, İsmail Sarı, Hediye Kaya ve Cumhur İttifakı’ndan Adem Öztürk, Sezgin Özgen seçildi.

KOOPERATİFLER VE PAZARYERLERİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Banu Ayhan, Doğuş Bayır, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Abdülvahap Batihan, Gazanfer Yavaş, Erhan Erdil, Celal Yıldız ve Cumhur İttifakı’ndan Mehmet Emin Davran ve İsmail Hancı seçildi.

DENİZ, KIYI ALANLARI VE LİMANLAR KOMİSYONU: CHP Grubundan Altan İnanç, Gözde Çelik Özoğlu, Gazi Gençoğlu, Umran Göçer, Erol Güngör, Nuri Caferoğlu, Ferdi Hepyılmaz ve Cumhur İttifakı’ndan Ferhat Uysal, Mesut Yaşar Aybar seçildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE UYUM KOMİSYONU: CHP grubundan Ege Batu Erses, Mükremin Zülkadiroğlu, İsmail Sarı, Dinçer Gözmen, Ahmet Güney, Saygın İkiz, Umut Ergül, Cumhur İttifakı’ndan Oktay Salduz, Mehmet Çeltikoğlu seçildi.

ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK DOSTU KENT KOMİSYONU: CHP Grubundan Osman Selim Tok, Orhan berber, Kamil Taşal, Ender Beyazyıldırım, Özge Karakaş Eseroğlu, Sultan İpekli Aksoy, İsmail Yüzer, Cumhur İttifakı’ndan Sebahattin Güzel ve Hilal Sadıkoğlu Akar seçildi.

GENÇLİK, ÜNİVERSİTELER VE İSTİHDAM GELİŞTİRME KOMİSYONU: CHP grubundan ender Beyazyıldırım, Şebnem Türe, Yalçın Kaya, Görkem Çolak, Emel Ürper, Sedef Cem, Cumhur İttifakı’ndan Enes Uğuz ve Sercan Akman seçildi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Kazım Umdular, Gözde Çelik Özoğul, Kamil Taşar, Volkan Koçanalı, Mükremin Zülkadiroğlu, Uygar Kanmış, Ulaş İsmail Şenol ve Cumhur İttifakı’ndan Hüsnü Boztepe Erdem Öksüz seçildi.

İLERİ YAŞ ÇALIŞMALARI KOMİSYONU: CHP Grubundan Albülvahap Batihan, Seyhan Müşerref Kuralı, Metin Kıral, Orhan Berber, Gökalp Erhan Güzel, Tülay Horasan, Melda Erbaykent, Cumhur İttifakı’ndan Yusuf Mert ve Mustafa Öztürk seçildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.