TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Nermin Karahan: İzmir kitap fuarı konusunda kemik şehirlerden birisi

İZKİTAP- İzmir Kitap Fuarı, kitapseverlere bugün kapılarını açtı. Fuarda stant açan Meteor Yayın Evi Genel Yönetmeni Nermin Karahan, İzmir'de daha fazla kitap fuarı düzenlenmesi gerektiğini vurguladı ve şehrin okuma potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:57
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Yazar Nermin Karahan: İzmir kitap fuarı konusunda kemik şehirlerden birisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliğiyle her yıl düzenlenen İZKİTAP- İzmir Kitap Fuarı, kitapseverlere bugün kapılarını açtı. 19-28 Nisan tarihleri arasında Kültürpark’ta devam edecek olan etkinlik birbirinden önemli yayınevleri, sahaf ve plakçıların katılımıyla söyleşiler, dinletiler, konser ve imza günleriyle katılımcılarını ağırlayacak. İzmir’de kitap fuarlarının çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Meteor Yayın Evi Genel Yönetmeni ve Yazar Nermin Karahan, “Kitap fuarları İzmir’de daha fazla yapılmalı. İzmir bu anlamda kemik şehirlerden birisi. Birçok yayın evinin gözünü diktiği, olsa da gitsek dediği bir yer. Birçok şehri geziyoruz. Ancak buradaki okuma potansiyeli birçok şehre göre daha iyi. İstanbul'dan sonra 2’nci şehir İzmir. O yüzden keşke daha fazla olsa, hem daha çok bir araya gelsek hem de İzmir olan özlemimizi daha çok gidersek diye düşünüyoruz aynı zamanda” dedi.

“İZMİR’DE FUARIN SEKTÖRE KATKISI YÜZDE 100 OLACAK”

Stantlarında çoğunlukla çocuk kitaplarına yönelik yayınların bulunduğunu ifade eden Karahan, “Çocukların burada farklı kitapları incelemesini görmesini istiyoruz. Aynı zamanda 26 yıllık eğitimciyim. Buradaki önceliğimiz çocuklara kitaplarımızı tanıtmak. Çocuklara yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Standımızda Türkiye’de ilk defa yayınladığımız 6 şapka düşünce teknikleri kitapları bulunuyor. Bu kitapları 6 yaş grubunda olan çocuklar için hazırladık.  Fuarlar şu anda kitap sektörüne tanıtım konusunda yüzde 80 katkı sağlıyor. Rafta satışlar artık eskide kaldı. Çok popüler değilseniz çok bilindik yayınlarınız yoksa fuarın katkı oranı yine de yüzde 60-70’i geçer. Bir yazar olarak söylüyorum bizim için burada önemli olan okuyucularla iletişime geçebilmek. Hem iletişime geçebilmek hem de satış yapabilmek için fuarların inanılmaz katkısı oluyor. İstanbul’dan geldik. İlk defa İzmir’de stant açıyoruz.  İzmir’de sanırım fuarın sektöre katkısı yüzde 100 olacak.  İzmir’den bu yönde bir beklentimiz var.  İstanbul'dan şöyle bir İzmir'e baktığımız zaman çok iyi bir katılım olacağını düşünüyoruz. İzmir'e bu anlamda müthiş güveniyoruz. Özellikle İzmir'in çocuklarına, kadınlarına çok güveniyoruz. Bu nedenle İzmir'in beklentimizin üstüne çıkacağını biliyorum. Şu an rakam vermek zor fakat iyi bir katılım olacağını umuyoruz. Bütün yayıncı arkadaşlarımız da genelde öyle düşünüyor zaten” diye belirtti.

“KİTAP FUARI’NDAN UMUTLUYUZ”

İşler Yayın Evi stant görevlisi Hamza Aras ise “İşler Yayın Evi olarak Kitap Fuarı’na katılım sağladık. Kendimize ait 40 yayınımız var.  Hemen hemen bu sektörün en büyüklerinden bir tanesiniz. Vatandaşa burada kitaplarımızı daha uyguna satıyoruz. Makul fiyatlardan herkesin ulaşabilmesini istiyoruz. Herkesin kitap alıp okuyabilmesini hedefliyoruz. Gaziemir Kitap Fuarı’na da katıldık. Ancak çok verimsiz geçmişti. Buradan umutluyuz. Bunun temel sebebi Gaziemir’in ulaşımı problemliydi biraz. Burası daha merkezi herkesin gelip ulaşabilmesi daha kolay. Burada beklentilerimiz yüksek olduğu için bugün burada yer aldık” sözlerine yer verdi.

“EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİYLE TALEP ÇOK OLMAYABİLİR”

İzmir Kitap Fuarı’nda öğrencilerin kitapları yakından görme ve inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Karekök Yayınları stant görevlisi Handan Erulu, “Öğrencilerin bu tür stantlarda indirimli kitap alma imkanları oluyor. Aynı zamanda almak istediği kitabı burada yakından inceleyebiliyor. Ulaşamadıkları yayınlara buradan ulaşabiliyorlar. Şu anda bildiğimiz üzere test kitaplarına oldukça zam geldi. Bazı öğrenciler alamıyor bile. Burası fiyat karşılaştırması yaparak alma imkânı sağlayabilir. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle talep çok olmayabilir böyle bir ihtimal de var. Bizim yayınımız yani Karekök Yayın Evi zaten Türkiye genelinde biliniyor. Ancak amacımız bu tür stantlarda yer alarak tanıtımımızı artırırken öğrencilerin bundan faydalanmasını istiyoruz.  Yayın evlerinde bu tür stantları kurmalarını istemeleri için o ortamın hazır olması gerekiyor aslında. Çünkü belli bir masrafla buraya geliniyor. Eğer bu masraf karşılanıyorsa birçok yerde açılıyor. Ancak o masraf karşılanamıyorsa o da tabii ki yayın evlerine çok büyük bir külfet. O yüzden tabii ki çoğaltılmalı ama imkanların da iyileştirilmesi gerekiyor. Talep arz sonucunda yeterli talep gördüğü zaman çoğaltılmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.