TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Elban’dan İzmir’e pozitif ayrımcılık mesajı: Deprem bölgesi dışında tek iliz!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İzmir’de yapılan okullardan biri olan Sabiha Ahmet Tabak 75. yıl Ortaokul ve Anaokulu Temel Atma Töreninde konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem bölgesi yatırımları öncelenirken İzmir’e pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek “Deprem bölgeleri dışında okul yatırımlarını alan tek il biziz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 15:16
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Vali Elban’dan İzmir’e pozitif ayrımcılık mesajı: Deprem bölgesi dışında tek iliz!

İzmir’de 30 Ekim depreminde zarar gören ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden inşa edilen okullardan biri olan Sabiha Ahmet Tabak 75. yıl Ortaokul ve Anaokulu Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MEB Bakan Danışmanı Arzu Günaydın, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tahir Büdün, Bayraklı İlçe Müftüsü İbrahim Tünedioğlu ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar katıldı.

Programda konuşan Vali Elvan, İzmir’e pozitif ayrımcılık vurgusu yaptı.

İZMİR VALİSİ ELBAN: EĞİTİM BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR KAMU HİZMETİ

İzmir Valisi Elban, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak “Eğitim bizim için vazgeçilmez bir kamu hizmeti. Eğitim bizim için geleceğimizin şekillenmesi, ülkemizin kalkınması için vazgeçilmez bir hizmet. Dolayısıyla ilimizde eğitim hizmetleriyle ilgili ne yapılması gerekirse en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Buna en çok ihtiyaç duyan ilçelerden biri de Bayraklı. Şu anda burada 8 okulun yapımı ve ihalesi devam ediyor. Önümüzdeki dönemde buna ilişkin yeni yatırım planlarımız da var. Ayrıca mevcut okullardaki eğitim kalitesini iyileştirmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

VALİ ELBAN

OKUL YATIRIMLARINI ALAN TEK İL BİZİZ

Deprem bölgesi yatırımları öncelenirken İzmir’e pozitif ayrımcılık yapıldığı mesajını veren Vali Elban, “Özellikle deprem dönemine denk gelmemiz nedeniyle ülkemizdeki birçok yatırım acil olarak öncelikli olarak deprem bölgesine gidiyor. İlimiz milletvekillerinin çabası, il milli eğitim müdürümüzün çabasıyla deprem bölgeleri dışında okul yatırımlarını alan tek il biziz. Şu anda yapımı olacak, güçlendirilecek ve iyileştirilecek 100 okul olacak ilimizde. Deprem bölgesinin öncelendiği bu dönemde bu kadar yatırımın ilimize gelmesine neden olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu iki güzel okulumuzun ikisi de büyük hacimli. Bugün temellerini atmak için buradayız. İnşallah okullarımız istediğimiz kalitede ve hızda çabucak yetişir ve yavrularımız o binaya hemen kavuşurlar. Ama yapım aşmasında kazasız belasız kimsenin bir yeri incinmeden inşaatlar tamamlanır diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İNAN

İNAN: OKULU GÜNDEMİMİZE ALACAĞIMUZU SÖYLEMİŞTİK

AK Parti İzmir Milletvekili İnan, okul sözlerini tuttuklarını ifade ederek “Bugün benim için çok mutluluk verici bir an. Çünkü yaklaşık 22 senedir bu mahallede ikamet ediyoruz. Ben de ilköğretimde Sabiha Ahmet Tabak İlkokulundan mezun oldum. Uzun bir süre sonrasında her türlü şikayet ve temenniyi çözmek için kolları sıvadık. 14 Mayıs’ta buradaki hemşerilerimizin helal oylarıyla birlikte Gazi Meclisine gönderildik. Muhtarımızla bir toplantı yapmıştık. Bize destek verin biz de Sabiha Ahmet Tabak okulunu gündemimize alacağız demiştik. Yaptık. 10 ay geçti ve bugün iki okulun da temelini atıyoruz. Bizim için oy önemli değil, baş tacı. Verene de vermeyene de teşekkür ediyoruz. Bayraklımız için çalışıyoruz. Bayraklı’da okul inşaatlarımız güçlenerek devam ediyor. İnşallah bu okulu 2025’e kadar bu çocuklara kazandırmış olacağız. Bunu yaparken de yüklenici firmanın hakkedişinden tutun dersliklerin mimarinse kadar çok özenli bir çalışma yaptık milli eğitim müdürümüzle birlikte. Milli Eğitim bakanımızın kapısını aşındırdık.  İstiyoruz ki bu hizmetlerimizi daha da devam ettirelim” diye konuştu.

“BU HANEYE BİR DE YEREL YÖNETİM EKLENSİN”

Hizmet üzerinden yerel yönetim seçimlerinde oy isteyen İnan, “10 aydır milletvekiliyiz. Herkesin talebi var. Biz merkezi hükümet olarak okul yaparız. Mesela Şehir Hastanemiz… Taksiye bindiğimizde 5 dakikalık yol. Artık buradaki vatandaşlımız Behçet Uz’a gitmiyor. TOKİ konutlarını 3 sene içerisinde gerçekleştirdik. Bunlar bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımızın teminatı. Devlet okul, statü hastane yapar. Ama 10 aydır sizden gelen o kadar basit talepler var ki… Ben o talepler için yerel yönetimlerden bir cevap alamıyorum. Okulumuzun A’dan z’ye her şeyi için yerel yönetimler çok önemli. Bunları eksiksiz verebilecek bir yerel yönetime ihtiyacımız var. Bunun için nasıl bu temeli attıysak 13 gün sonraki seçim için sizlerden destek bekliyoruz. Biz yine hizmete devam edeceğiz. Bu mahalleden bir milletvekili çıktı, istiyoruz ki bu haneye bir de yerel yönetim eklensin. İstiyoruz ki sadece bu okul değil tüm okullarla ilgilenecek bir yerel yönetim gelsin” ifadelerini kullandı.

OSMANOĞLU

OSMANAĞAOĞLU: ÇOK CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM BAŞLADI

MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, “Türkiye’nin en havalı, en deniz manzaralı ve en güzel iki okuluna kavuşacak Bayraklı’mız. Dayı Valimizin öncülüğünde İzmir’de çıplak gözle görülür çok ciddi bir dönüşüm başladığını görüyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve sağlam binalarda eğitim yapmaları için biz de üzerimize düşen katkıyı sunmak adına her zaman yanlarındayız” dedi.

YAHŞİ: TÜRKİYE’NİN EN HAVALI OKULU DİYEBİLECEĞİMİZ…

İl Milli eğitim Müdürü Yahşi konuşmasında sancılı bir sürecin geçtiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bugün Bayraklı’nın eğitim noktasında büyük bir mağduriyetini giderecek bir temel atma törenindeyiz. Özellikle 2 tane 24 derslikli ortaokul ve ilkokulun temelini atacağız bu, İzmir’in Bayraklı’nın hatta Türkiye’nin en havalı okulu diyebileceğimiz okulu olacak. Buranın arsasının temizlenmesinde sıkıntılar ve problemler yaşadık. Ama uzun uğraşlar sonucunda temelini atıyoruz. Bize destek veren Eyyüp Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü çok takip ediyor. İzmir’e yatırımların gelmesi noktasında bize destek veriyor. Ayrıca Tamer Abiye de çok teşekkür ediyoruz. O da eğitim noktasında bize her noktada destek verdi. Bayraklı’da şu anda 4 tane proje 4 tane de ihale aşamasında olan okulumuz var. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.