TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzay Kampı Türkiye, gençlere yeniden kapılarını açtı

Dünyadaki sayılı uzay kamplarından biri olan Uzay Kampı Türkiye ESBAŞ’ın düzenlediği etkinlikle, güçlü eğitim programlarıyla gençlere ilham vermek amacıyla kapılarını yeniden açtı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:19
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Uzay Kampı Türkiye, gençlere yeniden kapılarını açtı

Uzay Kampı Türkiye, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi’nin (ESBAŞ) düzenlediği etkinlikle gençlere uzay ve teknoloji alanlarında ilham vererek, yollarını aydınlatmayı ve cesaretlendirmeyi amaçlayan güçlü eğitim programlarıyla kapılarını yeniden açtı.

Dünyadaki sayılı uzay kamplarından biri olan Uzay Kampı Türkiye, Aurora uçuş görevinin açılışını 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirdi. Ege Serbest Bölgesindeki Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleşen Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörünün lansman törenine İzmir Valisi Süleyman Elban, Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, ESBAŞ Genel Müdürü Yusuf Kılınç, Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü Tolga Yıldırım ve özel davetliler katıldı.

VALİ ELBAN: YAVRULARIMIZA FARKINDALIK OLUŞTURMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, gençlere ufuk açıcı yön kazandıran Uzay Kampının Türkiye’nin uzay çalışmalarına ufuk kazandırdığını belirten İzmir Valisi Süleyman Elban, “Atatürk’ün 100 yıl önce çizdiği ‘istikbal göklerdedir’ vizyonunu yaşatan böyle bir kampı oluşturması, tesisi kurması çocukları burada eğitime alması. Dünyada birçok ülkede olmayan böyle bir tesisin ülkemizde İzmir’de olmasından merhum Kaya Tuncer’e şükranlarımızı sunuyoruz ve kendisini rahmetle anıyoruz. Gelişmiş dünyanın tamamı uzayla ilgili ciddi çalışmalar içinde. 100 yıl önce çizilmiş bu vizyona uygun olarak yavrularımızı yetiştirmek ve bu farkındalığı oluşturmak bizim için çok önemli. Dolayısıyla bu kampın bu anlamda gelecek nesillerde özgüven ve bilgi birikimi oluşturuyor olmasını çok önemsiyorum. Bu nedenle Başta CEO Dr. Faruk Güler olmak üzere ESBAŞ’ın tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ESBAŞ BAŞKANI GÜLER: MARS’A VE AY’A İNTERAKTİF SANAL UZAY UÇUŞLARINI BAŞLATIYORUZ

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörünün 9-16 yaş grubundaki çocuklara özel sunulacak Galaktik Yaz Kampı Programlarında devreye alınacağını belirterek, “NASA’nın 2030’larda gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevlerinde kullanacağı Aurora kapsülünün simülasyonu ile Mars’a ve Ay’a interaktif sanal uzay uçuşlarını başlatıyoruz. Haziranda başlatılacak ve ağustos sonuna kadar sürecek programa katılacak çocuklar, Türkiye’nin ilk ve tek gezegenler arası uçuş simülasyonuyla NASA’nın 2030’lu yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevlerinin simülasyonlarını deneyimleme fırsatı bulacaklar. Mars’a ve Ay’a insanlı uçuşları yaşayarak öğrenecekler. Simülatör, teknolojik yeniliklerle uyumlu olarak sadece teknik bilgi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda katılımcılara problem çözme, ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi önemli beceriler de kazandıracak” dedi.

UZAY KAMPI TÜRKİYE, BUGÜNE KADAR 55 ÜLKEDEN 275 BİN ÇOCUK VE GENCİ AĞIRLADI

Merhum Kaya Tuncer’in, dünya çocuklarını ve gençlerini uzay ve uzay bilimleri ile buluşturarak, onların ufkunu açmak amacıyla kurduğu Uzay Kampı Türkiye’nin, bugüne kadar 55 ülkeden 275 bin çocuk ve genci eğitim programlarında ağırladığını vurgulayan Dr. Faruk Güler, şunları söyledi: “Sadece ülkemiz çocukları için değil, dünya çocukları için de uzay ve bilim merkezi haline gelmiş olan Uzay Kampı Türkiye, taşıdığı misyonu layıkıyla yerine getirmeye devam ediyor. Uzay teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, gelişmeleri eğitim programlarımıza uyarlamaya devam edeceğiz. Kampımızda, öğrencilerimizi, uzay ve bilimle ilgili meraklarının peşinden gitmeyi ve kafalarını meşgul eden sorulara tatmin edici cevaplar buluncaya kadar araştırmaya devam etmeleri konusunda yol gösterici oluyoruz.”

“TESİSİMİZİ, GÜNÜMÜZÜN DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK GÜÇLENDİRDİK”

Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü Tolga Yıldırım da Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörünün lansmanını, ESBAŞ’ın ve Uzay Kampı Türkiye’nin kurucusu merhum Kaya Tuncer’in 87’nci doğum gününde gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleştirdikleri yeniliklerin, eğitim programına eklenen Aurora ile sınırlı olmadığını belirten Yıldırım, “Eğitime ara verdiğimiz dönemde tesisimizi, günümüzün deprem yönetmeliğine uygun olarak güçlendirdik. Güvenli bina konseptine sahip olan tesisimizde yeni dönemde yeşil enerji kullanımına da başlamış bulunuyoruz. Çatıya yerleştirdiğimiz güneş panellerinde üretilen enerji ile binamızın elektrik ihtiyacını karşılıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.