TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla Enginar Günleri başladı 

Urla Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 9. Enginar Festivali başladı. Deprem felaketiyle yaşadığımız acı kayıplardan dolayı bu yıl “Urla Enginar Günleri” adı altında ziyaretçilerine kapılarını açtı

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla Enginar Günleri başladı 

YAREN ELMAS GÜZELKAN

Urla Belediyesi, geleneksel Enginar Festivali bu yıl, deprem felaketi nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlar ile “Urla Enginar Günleri” adı altında başladı. 3 gün sürecek olan festivale, ilk gün katılan T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, festival alanına Urla Belediyesi Spor Kulübü (UBSK) sporcuları ile ellerinde Türk bayrakları ile halkı ve üreticileri selamlayarak girdi. Daha sonrasında Urla Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç ile enginar üreticisi tezgahları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu ve Belediye Başkan v. Kaymakam Dayanç, üreticileri tek tek dolaştı. 

WhatsApp Image 2023-04-28 at 15.40.55

YAŞANILMASI GEREKEN BİR YER
Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen deprem felaketinden dolayı bu yıl yapılması planlanan 9. Uluslararası Urla Enginar Festivali’ni, “Urla Enginar Günleri” adı altında yaptıklarını dile getiren Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, “Bugün Urla Enginar Günleri’mizin ilk günü. Urla Merkez’de Enginar Günleri’ni icra ediyoruz. Malumunuz, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem oldu. 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Dolayısıyla, bu sene 9’uncusunu düzenlemeyi planladığımız Enginar Festivali’ni, Enginar Günleri Konseptinde bir anlayışla, pazar mantığıyla gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizin üretmiş olduğu ürünlerini, enginarlarını, tarım ürünlerini en iyi şekilde pazarlayabilmelerini, aynı zamanda da Urla’mızı bu Enginar Günleri’nde dışarıdan gelen misafirlerimizin en iyi şekilde keşfetmesi, gezmesi, dolaşması, tadını çıkarmasını istiyoruz. Çünkü Urla ilçemiz tarihi, doğası, kültürü ile Türkiye’de gerçekten nadide ve özel ilçelerden birisi. Gittikçe de trendi ve talebi artıyor. Gerçekten, gezilmesi, görülmesi, yaşanılması gereken bir yer. Bu sayede bütün ziyaretçilerimize hoş geldiniz diyorum. Üreticimize, bol, bereketli kazançlar diliyorum. İnşallah bu Enginar Günleri’mizi de en güzel şekilde değerlendiririz. Hafta sonu Urla’mızda ciddi bir kalabalık bekliyoruz. Belki de 1 milyonun üstünde ziyaretçi ağırlamış olacağız bu 3 gün içerisinde. Bizler Urla’nın bir yöneticisi olarak ki eminim Urlalılar da aynı şeyi hissediyordur, gurur duyuyoruz. Çünkü İzmir’in en kalabalık, en önemli organizasyonlarından birisi bu. İnşallah bu şekilde devam eder” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-04-28 at 13.25.13

KEYİFLİ VE BEREKETLİ GÜN OLACAK
Çiftçinin, üreticinin yanında olduklarını dile getiren Kasapoğlu, “Enginar Festivali vesilesiyle buradayız. Hem festival vesilesiyle gelen misafirlerimize hem alın teriyle, inancıyla hakikaten bu anlamda festivali bugünlere taşıyan, kökleştiren çiftçimizle bir araya geldik. Bu topraklar bereketli topraklar. Bu toprakların insanı gayretli, azimli ve alın teriyle hem ülkesine hem insanına büyük katkılar sağlayan ve kendini toprağa, üretime adamış insanlarımıza minnettarız. Burada hakikatten köklü gelenek vesilesiyle Türkiye’nin çok farklı yerlerinden, İzmir’den, ilçelerden, gelen değerli misafirler var. Onlarla beraberiz. İnşallah biraz sonra stantları dolaşacağım. Az önce yine enginar tarlasında çiftçilerle beraberdik. Keyifli bereketli bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.