TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜNİAK gençliği Filistin için EGE Üniversitesi’nde toplandı

AK Parti’nin üniversite yapılanması ÜNİAK gençliği Ege Üniversitesi’nde Filistin’e destek amacıyla ‘SayStop’ eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 81 ilde bulunan üniversitelere çağrıda bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
ÜNİAK gençliği Filistin için EGE Üniversitesi’nde toplandı

SEMİ TEKTAŞ / AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi (ÜNİAK) Filistin’de yaşanan zulümlere tepki göstermek amacıyla Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi SKS Başkanlığı önünde ‘SayStop’ eylemi gerçekleştirdi. Eylemde Türkçe ve İngilizce basın açıklaması gerçekleştirildi. Türkçe açıklamayı Ege Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Kadir Gülhan okurken, İngilizce açıklamayı ise Yaşar Üniversitesi Hukuk öğrencisi Mertkan Kaya okudu. Yapılan açıklamada Filistin halkının yanında olunduğunun altı çizilirken, 81 ilde bulunan üniversitelere de ‘SayStop’ eylemlerine destek verme çağrısında bulunuldu.

“ULUSLARARASI ÖRGÜTLER SUSUYOR”

Uluslararası kamuoyunun İsrail’in saldırılarına sessiz kaldığını söyleyen Gülhan farkındalık çağrısında bulunarak, 1948'den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinli göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen 2 yüzlü egemen güçlerle uluslararası örgütlerse vahşet yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, asker ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE DESTEK

ABD’de son günlerde Filistin’e destek eylemlerinde göz altına alınan öğrenci ve akademisyenlere destek çağrısında bulunan Gülhan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinler, ırkları, renkler ve diller birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze'deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelinde ki onlarca kampüse yayılan ve bu insan duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERE ÇAĞRI

Yapılan ‘SayStop’ eylemlerine 81 ilde bulunan üniversitelerin destek vermesi gerektiğini söyleyen Gülhan sözlerini şöyle noktaladı; “Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak Gazze'de yaşanan katlama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimiz ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzellilerin çığlıklarına kulak veren ABD'nn Emory Üniversitesi öğrencelerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimiz ve akademisyenlerimiz İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.