TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaşım kartlarına düzenleme: Büyükşehir’den öğrencilere kötü haber

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ulaşımdan indirimli faydalanan öğrencilerin ulaşım kartlarına ilişkin yaş sınırlaması önergesi gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ulaşım kartlarına düzenleme: Büyükşehir’den öğrencilere kötü haber

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Mecliste, toplu ulaşıma ilişkin dikkat çeken bir önerge gündeme geldi. Başkanlıktan Gelen Önergeler kapsamında görüşülen önerge kapsamında, toplu ulaşımdan indirimli fiyatla faydalanan öğrenci kartlarına yaş sınırı getirilmesi konusu meclis üyelerine sunuldu.

Öğrencilerin kullandığı indirimli ‘İzmir’im kartı’ için 26 yaş sınırının getirildiği önergede 26 yaşının ardından öğrenciliğin devam etmesi durumunda öğretmen ve 60 yaş için belirlenen tarifeden yararlanılması öngörüldü.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirim Kart Yönetmeliğinde yer alan “Kişiselleştirilmiş İndirimli İzmirim Kart Türleri/Öğrenci Kartı” başlıklı 20. Maddesinin 1. Cümlesinin “14/06/1973 tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu uyarınca eğitim ve öğrenim gören öğrencilere şehir içi toplu ulaşım hizmetinden indirimli olarak faydalanır. 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 18. Maddesinde tanımlanan örgün ve yaygın eğitim kapsamında eğitim görmekte olan öğrencilerin 26 yaşından gün almamış olma şartıyla öğrenci tarifesinden yararlandırılması şeklinde, 26 yaşından gün almış öğrenciler için ise öğrencilik haklarının devam etmesi durumunda öğretmen ve 60 yaş için belirlenen tarifeden faydalanmaları şeklinde uygulanır.” Şeklinde değiştirilmesi ve aynı maddenin a ve b bentlerinin ise aynı kalması hususunun görüşülmesi” ifadeleriyle gündemde yer alan önerge, görüşülmek üzere ‘acil’ kaydıyla Plan Bütçe, Hukuk ve Ulaşım Komisyonlarına gönderildi.

İlgili önergenin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan 3. oturumda gündeme gelmesi ve oylanarak karara bağlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.