UKOME’de kabul edildi… 90 dakika bedava ne demek, kimleri kapsıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak sağlayan teklif UKOME’de kabul edildi. Peki, 90 dakika bedava ne demek, kimleri kapsıyor?

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 17:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
UKOME’de kabul edildi… 90 dakika bedava ne demek, kimleri kapsıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim öncesinde görevinin ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan toplu taşımada ilk binişten sonra 90 dakika içinde ücretsiz aktarma uygulaması UKOME'de görüşüldü. UKOME’nin son toplantısında, söz konusu teklif kabul edildi. Böylece, İzmir’de toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika boyunca yapılan aktarmalar ücretsiz olacak.

Yaşanan gelişme İzmir halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, 90 dakika bedava olayının ne demek olduğunu bilmeyenler de söz konusu. Henüz yeni duyanlar için birçok bilgiyi derledik…

90 DAKİKA BEDAVA NEYİ KAPSIYOR?

İzmir ulaşımında ‘90 Dakika Bedava’ uygulaması, şehirde toplu taşıma kullanan yolcuların bir binişten sonra 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma yapabilmesini sağlayan bir sistem. Bu uygulama sayesinde, ilk binişten sonraki 90 dakika içinde yapılan her aktarma ücretsiz. Söz konusu gelişme sayesinde, yolcular bir yerden bir yere giderken birden fazla toplu taşıma aracı kullanabilir ve sadece ilk biniş ücreti öderler. Uygulama, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor ve toplu taşıma kullanıcılarına maliyet avantajı sağlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 90 dakika ücretsiz aktarma teklifini seçim sonrası iki kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) iletmiş, ancak teklif  UKOME’de hükümet temsilcileri tarafından iki kez reddedilmişti.

Cemil Tugay, ''Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.