TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de en çok başı boş köpek İzmir’de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; İzmir'de 450 bin köpek sokakta yaşıyor. İzmir’deki sokak köpeği sayısı ise İstanbul’dakinin yaklaşık 4 katı kadar oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 13:49
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Türkiye’de en çok başı boş köpek İzmir’de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Türkiye’deki 3 büyük şehirde toplam 700 bine yakın sokak köpeği olduğu belirlendi. İzmir'de 450 bin köpek sokakta yaşıyor. İstanbul'daki sokak köpeği sayısı 128 bin 900. Başkent Ankara sokaklarında ise 90 bin sokak köpeği bulunuyor.

İZMİR’DEKİ SOKAK KÖPEĞİ SAYISI İSTANBUL’DAKİNİN 4 KATI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü hayvan bakımevi, hayvan hastanesi ile sokak köpekleri sayıları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Dilekçe Komisyonu'na bilgi verdi.

una göre, ülkede 326 hayvan bakımevi ve 33 hayvan hastanesi bulunuyor.

Son 5 yıllık verilerde ise 1 milyon 310 bin 108 adet köpeğin kısırlaştırıldığı, 2 milyon 704 bin 768’inin de aşılanıp rehabilite edildiği görüldü. Bu hayvanların 274 bin 940’ı da sahiplendirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen talimat kapsamında şehirlerde hayvan bakım evlerinin kurulup işletilmesine karar verildi.

Bakanlıkla iş birliği içinde belediyelerin yürüteceği hayvan bakım evlerinim yanı sıra, Dilekçe Komisyonu da Hayvan Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.

Bakanlıktan gelen verilere göre İzmir’deki sokak köpeği sayısı İstanbul’dakinin yaklaşık 4 katı kadar oldu. 

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.