TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmin profesyonelleri İzmir’de buluşuyor

Dünyanın en köklü turizm devlerini bir araya getiren SKAL International Dünya Kongresi ile turizmin profesyonelleri bu yıl İzmir’de bir araya gelecek

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 12:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Turizmin profesyonelleri İzmir’de buluşuyor

KEMAL ÖZKURT / Dünyanın 90 ülkesinde üyesi bulunan, en eski sivil toplum örgütü SKAL International turizm profesyonellerini İzmir’de buluşturuyor. İzmir bu yıl 83.'sü gerçekleştirilecek SKAL International Dünya Kongresi için Romanya’nın Bükreş, Rusya’nın St. Petersburg ve Hindistan’ın Kalküta şehirleriyle yarıştı. Yarışmayı sonucunda, daha önce birer kez İstanbul ve Antalya’da da yapılan kongre 17 yıl sonra tekrar ülkemize taşındı. 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir’de yapılacak Dünya Kongresi için İzmir Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen toplantıya İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve İzmir SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney katılım göstererek açıklamalarda bulundu. Açılış konuşmasında İzmir’in turizm potansiyeline dikkat çekerek, kongrenin sıçrama hamlesi olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Kalkınma açısından bir atılım dönemi yaşayalım istiyoruz.  Bunu bütün İzmirlilerin istediğini çok eminim ve bence bu biraz da siyaset üstü bir konu. İzmirliyim diyen, sahip çıkmak kararlılığında olan herkesin bu anlayışta olması gerektiği diye düşünüyorum” dedi.

TURİZMDE BELLİ NOKTAYA GELDİK, BEKLİYORUZ!

İzmir'in turizm potansiyelinin kullanılamadığını vurgulayan İzmir Valisi Süleyman Elban, " Tarihini, kültürünü, denizini, kumunu, gastronomisini sizlere uzun uzun anlatacak değilim ama biz şehir olarak turizmde bir noktaya gelip o noktada bekliyoruz.  Bizimle turizme başlamış ya da bizden sonra başlamış birçok şehir bizden daha fazla yol almış ama maalesef biz o geldiğimiz istasyonda beklemeye devam ediyoruz. Şimdi şehrimizde turizmle ilgili ciddi bir sıçrama yapmayla ilgili belli şartlar var. Bir kere şehrin tüm bileşenleri bu konuda hemfikir ve tüm sektörler de destek verme konusunda niyetini, fikrini ve tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Son günlerin güncel tabiriyle ben bu kongreyi biraz play off maçına benzetiyorum. Eğer biz bu play off'ta kazanırsak ve başarı sağlarsak üst lige çıkacağız. Dünyada o sektörün lideri, kanaat önderi olan 500 civarında bir katılımcı var ve onlar her gittiği şehre mucizevi bir şekilde dokunuyorlar. Dokundukları şehirdeki turizm konusundaki atılım ve gelişim ortalama sizlerin verdiği rapora göre yüzde 30 civarında bir gelir sağlıyordu. Dolayısıyla bizim mevcut potansiyelimizin üzerine yüzde 30 gibi bir gelişimin sağlanması bu şehrin turizm açısından bir üst lige çıkmasına neden olur" dedi.

BU SİYASET ÜSTÜ BİR KONU

83 ülkeden gelen 500 civarında katılımcının olacağı, turizm profesyonellerini bir araya getirecek olan bu dünya kongresi İzmir’in turizmi açısından sağlayacağı katkıların çok değerli olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Hepimiz İzmir'in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Kalkınma açısından bir atılım dönemi yaşayalım istiyoruz.  Bunu bütün İzmirlilerin istediğini çok eminim ve bence bu biraz da siyaset üstü bir konu. İzmirliyim diyen izahı sahip çıkmak kararlarında olan herkesin bu anlayışta olması gerekir diye düşünüyorum. Türkiye'mizin genel anlamda potansiyelini tam değerlendiremediğine inandığım kentimizin birkaç konu başlığında bir kalkınma sıçraması hamlesi yaşaması gerektiği bir dönemde olduğumuza inanıyorum. Bunlar tarihsel olarak üstlenmiş olduğu tarım ve ticaret fonksiyonlarının yanında üçüncü olarak da turizm alanında aslında gösterebileceği sıçramadır. Burada hepimize düşen pek çok görev var. Çünkü aslında dünyada pek çok ülkenin ve şehrin gıpta edeceği imrendiği yerimizde olmak isteyeceği bir tarihi mirasa sahibiz. Türk kültürel mirasına sahibiz. Burada bize düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Yani SKAL burada çok önemli bir pozisyonda. O açıdan da bu kongre önemli bir fırsat” diye konuştu.

İZMİR’E KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

83 ülkeden 306 kulübün üye olduğu uluslararası bir turizm organizasyonunun dünya kongresini İzmir'de düzenlemenin sorumluluğuna dikkat çeken Mahmut Özgener, "Kongre kapsamında kentimize gelecek ziyaretçilerin İzmir’den güzel anılarla ve memnun ayrılmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. İzmir Ticaret Odası olarak “Yerinde Tanıtım” konusuna verdiğimiz önemi de göz önünde bulundurarak, kongre kapsamında elimizden gelen bütün desteği vermekten memnuniyet duyacağız. Kentimiz, çok kültürlü, farklı inançlara mensup toplulukları ve tarihi liman kenti geçmişiyle çok eski dönemlerden günümüze kadar uluslararası karakterini sürdürmeye devam ediyor.  Dolayısıyla, bugün burada bu kongrenin lansmanını birlikte yapıyor olmamız aslında bir tesadüf değil, kültürel mirasımızın bir devamı. 16 Ekim 2024 henüz yakın bir tarih gibi gözükmese de, böyle geniş kapsamlı bir organizasyonun hakkıyla gerçekleştirilebilmesi için oldukça kısa bir süre. İzmir’e katma değer sağlayacak her projemizde bize güç veren, kurumlar arasında yarattığımız sinerjinin bu süreçte de bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.