TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm cennetinin çevreci enerjisi artıyor

İzmir’in turizm cenneti Dikili’de yenilebilir ve çevreci enerji üretimi için yeni bir adım daha atıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Turizm cennetinin çevreci enerjisi artıyor

Küresel iklim kriziyle mücadele her geçen gün artan çevreci enerji hamleleri artıyor. Son olarak CMS Jant ve Makina San. A.Ş. tarafından İzmir’in doğal ve tarihi zenginlikleriyle bilinen aynı zamanda merkezi iktidarın yeni turizm projelerinin de ev sahibi olan Dikili’de yeni bir adı atıldı.

Firmanın, ilçenin Kıroba Mahallesinde Güneş Enerji Santrali Kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonuçlandı. Bakanlık, firmanın projesi için “ÇED Gerekli Değil” kararı verdi.

Projenin amacında yenilenebilir enerjide dışa bağımlılığın azalması vurgusu yapılırken, “…çevre sorunlarına neden olmayan, canlıların yaşamlarını tehdit etmeyen, temiz, güvenilir ve sürdürülebilir nitelikteki yenilenebilir enerjiler, insanoğlunun geleceği için büyük önem taşımaktadır. Bu enerji üretimleri, birincil enerjilerin temini için diğer ülkelere olan bağımlılığın da ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynamaktadır” denildi.

TRAFO MERKEZİNE AKTARILACAK

Toplamda 4,77 hektarlık alanda yapılması ve işletilmesi planlanan santralin kurulu gücü ise 4,5 MWe/5,18 MWm olacak.

Proje kapsamında üretilecek enerji Dikili Trafo Merkezine bağlanacak.

Proje alanına en yakın yerleşim birimi proje alanının ise 440 metre güneyinde bulunan Kıroba Mahallesine bağlı münferit konut olduğu belirtildi.

84 milyon 175 bin liraya mal olması beklenen projenin kurulum yerinin ise İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yazısına göre; “tarım sınıfı Kuru Marjinal Tarım Arazisi” olduğu ifade edildi.

Müdürlüğün yazısına göre; tarım faaliyetlerine uygun olmayan topraklara karşılık gelen kuru marjinal tarım arazilerinde gerekli kurumlardan izinlerin alınması şartıyla proje yapılmasına izin veriliyor.

Projeye ilişkin ilgili tüm kurumların ise olumlu görüş verdiği belirtildi.

BB T THA HARİTA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.