TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toz taşınımı, fırtına, yağmur… Meteoroloji’den Cuma uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Mayıs Cuma günü için İzmir ve çevre illere fırtına ve toz taşınımı uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:01
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Toz taşınımı, fırtına, yağmur… Meteoroloji’den Cuma uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Mayıs Cuma günü için İzmir ve çevre illere uyarı yaptı. Yapılan uyarıda, Cuma günü İzmir’de hem fırtına hem de toz taşınımı olacağı belirtilirken Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale gibi illerde de toz taşınımının etkili olacağı ifade edildi.

Müdürlük tarafından yapılan uyarıda; İzmir’in Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa gibi kuzey ilçelerinde kuvvetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi. Hem fırtınanın hem de toz taşınımının 11 Mayıs Cumartesi günü öğle saatlerinde etkisini yitireceği ifade edildi.

Metroroloji tarafından yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi;

“Kuzey Ege'de (Çanakkale-Çeşme arası) rüzgarın, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtına, Cumartesi günü (11.05.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.”

“Rüzgarın; 10.05.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İzmir'in Kuzey kesimlerinde (Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İzmir'in kuzey kesimlerinde Cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

“İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkili olması beklenen toz taşınımının 11.05.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ÇAMUR YAĞABİLİR

İzmir’de ayrıca, yarın kent genelinde yağışlı havanın etkili olması beklenirken toz taşınımı nedeniyle çamur yağabileceği konusunda da uyarılar geçildi.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.