TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tire yine madenlerin hedefinde! Buğdayın kalbine ‘mermer’ darbesi

Kartal Dağı’ndan hayata geçirilmek istenen mermer ocağı ve RES hamlesinin ardından İzmir’in tarım bölgesi Tire’de yeni bir maden için harekete geçildi. Maden, buğday ve arpa üretimi yapılan tarlalar ve bahçecilik faaliyetlerinin yapıldığı bölgede açılmak isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 15:08
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Tire yine madenlerin hedefinde! Buğdayın kalbine ‘mermer’ darbesi

İzmir’in tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle bilinen Tire ilçesine bağlı Küçükkale ve Büyükkale köylerinin de bulunduğu Kızılçam ormanlarıyla kaplı İzmir’in akciğerleri olarak bilinen Kartal Dağı’na açılmak istenen mermer ocağının ardından madenler için yine Tire seçildi.

Platin Beton İnşaat İnternet Bilişim Hizmetleri A.Ş., ilçenin Kartal Dağı’na komşu mahallelerinden Çayırlı Mahallesi’nde “Mermer Ocağı” açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Projenin gerçekleştirileceği bölgenin ruhsat alanı 99,32 hektar olurken madenin açılacağı ÇED alanı ise 2 poligondan oluşacak ve 19,72 hektar olacak.

Maden ocağında yılda 65 bin metreküp üretim yapılması planlanıyor.

HER GÜN 40 KİLO TOZ HAVAYA KARIŞACAK

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; ocağın kontrollü durumda işletilmesi sırasında saatte 1,68 kilogram toz meydana gelecek. Bir gün içerisinde havaya karışacak toz oranı ise 40,32 kilogram olacak.

ORMAN ARAZİSİNDE YER ALIYOR

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; madenin işletileceği ÇED alanı orman arazisi vasfında. ÇED alanına en yakın mesken ise sadece 320 metre mesafede yer alacak.

Proje raporunda dikkat çeken bir diğer husus da proje alanı civarında tarım arazileri yer alması oldu. Alana en yakın tarla ise sadece 50 metre mesafede yer alıyor. 

Bölgede, buğday, arpa vb. monokültürel tarım uygulamaları hakim olurken yerleşim yerleri yakınlarında bahçecilik faaliyetlerinin yaygın olduğu bilgisi verildi.

Proje bedelinin ise 4 milyon lira olması bekleniyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.