TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOFEST gençlerin hayal kurmasına yardımcı oluyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e katılan astronotlar, gençlerin bu tür etkinliklerle hayal gücünün geliştiğine işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: AA
TEKNOFEST gençlerin hayal kurmasına yardımcı oluyor

Bursa’da Uzay Kaşifleri Derneğinin düzenlediği "Planetary Congress" için Türkiye’ye gelen ABD’li astronot Stephanie Wilson, burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Özellikle gençlerin, burada teknolojiyi deneyimleme fırsatına sahip olmaları, böylece bilim ve teknoloji alanında bilgi sahibi olması, belki gelecekteki kariyerlerine taşımaları için burada olmaları çok heyecan verici." dedi.

Stephanie Wilson, TEKNOFEST alanında sergilenen T-38 eğitim uçağının dikkatini çektiğini ve NASA’da mürettebat üyelerinin eğitimi için bu aracın kullanıldığını söyleyerek, mürettebat üyelerinin acil durumlarda ne yapması gerektiği ve pratik yapmaları için birlikte çalışıldığını anlattı.

TEKNOFEST gençlerin hayal kurması (4)

"Uçan araçlar çok ilginç ve çok büyüleyici"

Uzayda, üç ayrı misyonda görev yapan ve toplam 313 gün kalan İtalyan astronot Paolo Nespoli, bilim, teknoloji ve mühendislik alanıyla ilgili çok sayıda etkinliğe katıldığını dile getirerek, böyle programlarda etrafta gençlerin yer aldığını ve hayal kurduklarını ifade etti.

Gençlerin hayal kurması gerektiğini vurgulayan Nespoli, "İmkansız olarak gördükleri hayaller için harekete geçiyorlar, bu çok iyi.” diyerek, TEKNOFEST'te dikkatini çeken hava araçlarından bahsetti.

Nespoli, "Uçan araçlar, çok ilginç ve çok büyüleyici." ifadesini kullanarak, TEKNOFEST'te sergilenen araçlara bakıp hayal edebilmenin önemine işaret etti.

Uzayda 194 gün kalan Rus kozmonot Denis Matveev de, "Burada gördüklerimiz, bunun nasıl olması gerektiğinin bir örneği." diyerek, TEKNOFEST’te en çok uçakları beğendiğini ve bu tür faaliyetlerin gençler için önemli olduğunu kaydetti.

TEKNOFEST gençlerin hayal kurması (2)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: TEKNOFEST İzmir'de, ikinci gün etkinliklerle devam ediyor

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.