TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TED Aliağa Koleji'nde işten çıkarma: Sendika ve veliler birlikte mücadele ediyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan TED İzmir Aliağa Koleji'nde, kurumun maaş politikasına karşı tepkiler artıyor. Yaşadıkları stres, sıkıntı ve geçim kaygısı nedeniyle hasta olan 22 öğretmenden biri, okul yönetimi tarafından işten çıkarıldı. Öğretmenin raporunun "Fenni olarak uygun olmadığı" iddiasıyla gerekçelendirilen bu karar, sendika ve velilerin tepkisini çekti

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 18:07
Kaynak: BÜLTEN
TED Aliağa Koleji'nde işten çıkarma: Sendika ve veliler birlikte mücadele ediyor

TED Aliağa Koleji önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sendikalar ve velilerin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına, Eğitim-İş Şube Başkanı Mustafa Gök, Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Yalçın Aydım, Veli-Der İzmir Başkanı Necati Kalafat da destek verdi. Okul velilerini temsilen konuşma yapan Ebru Bozkurt, öğretmenlerin yanında olduklarını ifade etti.

Basın açıklamasında, öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar ve sendikanın talepleri dile getirildi. Özellikle, öğretmenlerin maaşlarına ilişkin yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Öğretmenlerin işten çıkarılması ve yaşanan hukuksuzlukların vurgulandığı açıklamada, öğretmenlerin ve sendikanın bu karara karşı direneceği vurgulandı.

kolej

Öğretmenler, basın açıklamasının ardından okulun önünde kalem bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri ve veliler, öğretmenlerin haklarını savunmak adına birlikte hareket etme kararlılığını dile getirdi.

Öğretmenlerin ve sendikanın tepkisi, TED Aliağa Koleji yönetiminin aldığı kararlara karşı bir duruş sergiliyor. Sendika, öğretmenlerin haklarının korunması ve hukuksuzlukların önlenmesi için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.