Tasarruf tedbirleri kapsamında haklarının elinden aldığını iddia eden memurlar seslerini yükseltti

Tasarruf tedbirleri kapsamında haklarının kısıtlandığını iddia eden sendikalar Alsancak’ta haklarını aradı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:40
Kaynak: BERKAY ERDEN
Tasarruf tedbirleri kapsamında haklarının elinden aldığını iddia eden memurlar seslerini yükseltti

Muhabir-Berkay Erden/Maliye Bakanlığı Tasarruf Tedbirleri kapsamında bazı hak ve kazançlarının ellerinden alındığını düşünen Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in katılımıyla Alsancak Garı’nın önünde bir basın açıklamasında bulunuldu.

Basın açıklaması öncesi gar içindeki ofisinde hazırlıklarda bulunan Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası İzmir 1. Bölge Başkanı Saim Hamarat tasarruf tedbirleri kapsamında haklarının ellerinden alınmasına isyan etti. Hamarat, tasarruf tedbirleri kapsamında koruyucu giysi yardımlarının kesildiğini aktararak, "Yapılan toplu iş sözleşmesinde bu hakkımız vardı. Tasarruf tedbirleri kapsamında sözleşmede yer almasına rağmen bu hakkımız elimizden alındı. Uygulanmayacaksa biz bu sözleşmeyi niye yaptık?" ifadelerinde bulundu.

Zorlu bir süreçten geçiliyor

Gruplar adına ortak basın açıklamasını yapan Saim Hamarat her yıl yeni rekorların yaşandığı enflasyon ve bütün kayıplarını daha da büyütecek toplu iş sözleşmesinin engellenmesi yüzünden zorlu bir sürecin içinden geçtiklerini aktardı. Demokratikleşme ve özgürleşme alanında atılan bütün iyi adımların bir bir geri alınarak Anayasa ve Uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınan toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmadığını vurguladı.

Tasarruf tedbirleri ile Mart ayında toplu iş sözleşmesi ikramiyelerinin iptal edildiğine dikkat çeken Hamarat, "Kamu Görevlilerinin sendikal örgütlenmesini engellemek, sendikal pazarlık gücünü etkisizleştirmek için Kamu görevlilerimizden aylık 345 TL kesinti yapıldı" ifadelerini kullandı.

Personel servisi, koruyucu giysi, fazla çalışma ücretlerinin kısıtlandığını söyleyen Saim Hamarat, toplu sözleşme hükümlerinin engellendiğini dile getirdi. Saim Hamarat yaptığı açıklamada bir ekmek bile alınamayan 10 lira 10 kuruş olan fazla çalışma ücretinin güncellenmesi yerine kaldırılmasının talimatlandırıldığını söyleyerek, "Buradaki tasarruf nedir? Bütçeye ne kadar katkı sağlayacak?" sorularını yöneltti.

Vatandaşa yüzde 25 memura rayiç

Kamu görevlisinin mevcut geliriyle sadece lojmanda hayatını ikame ettirebildiğini dile getiren sendika başkanı, "Vatandaşlara yüzde 25 sınırı getirip, kamu görevlilerine gelince rayiç bedeller üzerinden kira alınsın, sosyal tesis ve kamplar özelleştirilsin" sözlerini söyleyerek bunlara müdahalenin anlaşılabilir bir durum olmadığını belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında birinci dereceye 3600 ek gösterge sorununa değinen Hamarat, adil bir düzenleme yapılmasını ve sürecin zamana yayılmadan çözülmesini istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının sonunda basın mensuplarına ve katılımcılara teşekkür eden sendikalılar olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.