TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tasarruf öncesi İzmir Valiliği’nden ‘ek bina’ hamlesi

Kamuda tasarrufu içeren düzenlemenin yakında yürürlüğe girmesi beklenirken İzmir Valiliğinden tasarruf öncesi dikkat çeken ‘ek bina’ hamlesi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 09:31
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Tasarruf öncesi İzmir Valiliği’nden ‘ek bina’ hamlesi

Artan ekonomik krizin yükünü azaltmak adına bir süredir üzerinde çalışılan kamuda tasarrufu içeren düzenlemenin yakında yürürlüğe girmesi beklenirken İzmir Valiliğinden tasarruf öncesi dikkat çeken hamle geldi.

Tasarruf kapsamında kamuda yeni bina ve araç alımı ile kiralamasının bir süre yapılmaması öngörülürken İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İzmir Valiliği Ek Hizmet Binası için planları hazırlayarak askıya çıkardı.

Konak ilçesi Mersinli Mahallesi’nde Melez deltasına ve Bayraklı Sahil ile Alsancak Liman kesişiminde kalan bölgede inşa edilecek olan ek hizmet binasının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, bir ay boyunca askıda kalacak.

PLAN DETAYLARI…

Hazırlan plan raporunda yer alan bilgilere göre; ek hizmet binasının bulunduğu alan 1/100.000 Ölçekli Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planında “Kentsel Yerleşik Alan”, İzmir Büyükşehir Bütünü 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği planında “Merkezi İş Alanları”, 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planında “Yönetim Merkezleri” ve 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Uygulama İmar Planıda (Halkapınar-Salhane Kesimi) “Resmi Kurum Alanı” kullanımında kalıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İzmir 7.İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edilirken parselin plansız kalması sebebiyle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hazırlandı.

İptal öncesinde parselin imar planı Taks:0.30 Kaks:2.00 ve 8 katlı inşaat iznine tabi olurken yeni planlarda TAKS: 0.60, KAKS: 3.00 oldu. Binanın yüzölçümü genişlerden kat adedi konusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.