TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım sözcüleri başkent çıkarmasından İzmir’e müjdeyle döndü

İzmir Ziraat Odası Başkanları AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı nezdinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım sözcüleri başkent çıkarmasından İzmir’e müjdeyle döndü

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ve beraberindeki 15 Ziraat Odası Başkanını makamında ağırladı.  Ziyaretin ardından oda başkanları Çankırı’nın nezdinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek tarımsal talepler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Bakan Yumaklı Türkiye ekonomisinin tarımsal üretim, sanayi üretimi ve hizmet üretiminde tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştığını söyleyerek AK Parti hükümetleri döneminde tarım ve ormancılık alanında 19 milyar TL’lik yatırım ve destek sağlandığını hatırlattı.

Ceyda Çankırı toplantı -ilkses

Başkanlar talep etti Tarım Bakanı yeşil ışık yaktı

Selçuk, Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Tire, Menderes, Urla, Menemen, Bornova, Kemalpaşa, Kınık, Dikili, Bergama, Beydağ ve Aliağa ziraat odası başkanlarından oluşan heyet, bugüne kadar hükümetin üretim ve istihdam çerçevesinde destek politikalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İzmir’in verimli topraklarıyla ve üreten çiftçileriyle de tarımsal üretimde cazibe merkezi haline gelmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağladıklarını belirten İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, özellikle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’nin ziraat odaları tarafından yapılmasını talep etti.  Bakan Yumaklı da talebi uygun şartlar çerçevesinde değerlendireceklerini belirtti.

Kanalizasyon suyundan baraj suyuna

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada modern tarım işletmeciliği esasları göz önüne alınarak tarımın verimini arttırmak için birçok konu başlığının ele alındığını özellikle Ödemiş’te ‘arazi toplulaştırma’nın yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi. Çankırı; “İzmir’imizin her taşı toprağı bizim için çok değerli. Sayın Bakanımızın da programına aldığı gibi özellikle Ödemiş’te tüm parsellerin biraraya getirilerek sınırların birleştirilip sulamanın daha geniş alana yayılmasını sağlayacağız inşallah. Geçmişte çiftçinin parmakla sayıldığı günlerden hükümetin teşvik programlarından yararlanmak için uzun kuyruklar oluşturan çiftçilerimizi, oda başkanlarımızı görüyoruz. 21 yılda sadece tarım ve ormancılık alanında yaklaşık 19 milyar TL'lik yatırım ve destek sağlandı. Bu parayla tarımsal destekler verildi. barajlar, göletler, sulama kanalları yapıldı.. 70 orman parkı, 23 bal ormanı, 3 ekoturizm alanı ve parkuru tesis edildi. 240 köyümüze 718 bin gelir getirici fidan dikildi. ‘Çorak toprak kalmasın çiftçimizin su eksikliği nedeniyle ekemediği arazisi kalmasın’ diye yatırım yaptık. Nereden nereye.  Kanalizasyon sularının karıştığı sulamadan şimdi çiftçimiz baraj sularını kullanıyor. Hani o baraj yapmakla hizmet mi olur diyenler var ya önerim şudur ki sahaya inip gerçek sorunlara nasıl çözüm üretilir görsünler.” dedi.

Ceyda Bölünmez Çankırı toplantı-ilkses

“Yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz”

Öte yandan 2023 yılında kentin çeşitli ilçelerinde yapılacak olan yatırımları da aktaran Çankırı şöyle konuştu: “AK Parti hükümetleri olarak milletimize hizmet aracı olarak gördüğümüz siyaset anlayışımızı da 21 yıldır yapılan yatırımlarla taçlandırdık. Dünyanın, bölgemizin ve ülkemizin şartları değiştikçe buna uygun politikalar geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl da cennet vatanımızın her köşesinde olduğu gibi İzmir’de de yine dev yatırımlara imza atıyoruz. Maliyeti 200 Milyon TL olan Bergama Musacalı Sulaması birinci kısım Ağustos ayında, Beydağ ilave su temini 2.kademesinin de Aralık ayında ihale edilmesi planlanmaktadır.  Yine kentimizin önemli turistik adreslerinden biri olan Dikili’de Bahçeli Mahallesi Kargılık Deresi’nin 30 Milyon TL ile Aralık ayında ihale edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizler ‘durmak yok yola devam’ diyerek bu çatının altındayız. Partimiz bugüne kadar ne hakka ne de halka hizmet yolundan sapmadı.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.