TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Söz halkta: UNESCO’nun merasına RES!

Tivnikli ailesine ait Eksun Gıda Tarım ve Sanayi A.Ş.’nin UNESCO kenti Bergama’da mera alanında harekete geçtiği Eksun-3 Rüzgar Enerji Santrali ve Eksun-2 Rüzgar Enerji Santrali projeleri halkın kantarına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:08
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Söz halkta: UNESCO’nun merasına RES!

Tivnikli ailesine ait Eksun Gıda Tarım ve Sanayi A.Ş.’nin UNESCO kenti Bergama’da 5 türbinden oluşan Ovacık RES projesinin ardından hayata geçirmek için harekete geçtiği Eksun-3 Rüzgar Enerji Santrali ve Eksun-2 Rüzgar Enerji Santrali projeleri halkın kantarına çıkacak.

Firmanın art arda ÇED süreçlerini başlattığı iki proje için de halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 27 Mayıs Pazartesi günü Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecek.

İKİSİ DE MERA ALANINDA

Eksun-3 RES projesi kapsamında 7 MWm/MWe kurulu gücünde 1 adet türbin, Eksun-2 RES projesi kapsamında ise 1 adet 7 MWm/7 MWe ve 1 Adet 5 MWm/4,9 MWe olmak üzere toplam 2 adet türbin kurulması planlanıyor.

Proje raporunda yer alan bilgiler göre; birbirine komşu konumda bulunan ve aralarında 530 metre mesafe bulunan 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı Çayır-Mera alanında yer alıyor.

Öte yandan; Eksun-3 RES projesine 4 kilometre mesafede Erikli Höyük 1. Derece Sit Alanı yer alıyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.