TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Söz halkta: Tarım arazisine GES darbesi

Uzun süredir JES ve RES projelerinin tepki topladığı Seferihisar’da tarım arazisine kurulmak istenen Güneş Enerji Santrali projesi için söz sırası halkta.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:32
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Söz halkta: Tarım arazisine GES darbesi

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de yoğun yürütüldüğü İzmir’in Citta Slow unvanlı ilk ilçesi Seferihisar’da hayata geçirilen santral projelerine bir yenisi daha ekleniyor.

Ninova Yenilenebilir Enerji İnş. Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş, geçtiğimiz aylarda ilçenin Camiikebir Mahallesi’nde “Seferihisar Camiikebir Depolamalı Güneş Enerji Santrali” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Öte yandan; proje için söz sırası halkta.  Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 26 Haziran Çarşamba günü Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecek.

TARIM ARAZİSİNDE YER ALIYOR

Hazırlanan proje raporunda santralin, 29,48 hektarlık alanda kurulacağı ifade edildi.

Kurulu gücü 27 MWm/20 MWe olacak olan santralden yılda 40.000.000 kWh elektrik üretimi sağlanması bekleniyor.

Proje raporunda dikkat çeken husus ise GES alanının niteliği olurken bölgenin “Tarı Arazisi” vasfında kaldığı bilgisi verildi.

GES alanının niteliğine ilişkin proje dosyasında, “Proje Alanı, İzmir Manisa Planlama Bölgesi, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı L17 paftasında kalmaktadır. Çevre Düzen Planı’na göre proje alanı “Tarım Arazileri ve Tercihli Kullanım Alanı” kapsamında yer almaktadır Söz konusu proje kapsamında 1/5.000 Ölçekli Mescere Haritası hazırlanmış olup Ek-3.7.’de sunulmuştur. Mescere Haritasına göre proje alanı “Tarım Arazileri” niteliğindedir” ifadelerine yer verildi.

249 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen projede GES alanına en yakın yapı ise sadece 5 metre mesafesinde bulunuyor.

Proje sahası ayrıca Sığacık Sahil ve Sığacık Yat Limanı’na da komşu konumda bulunuyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.