TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika anlaşma sağlandı: Bayraklı’daki ‘işçi krizinde’ mutlu son

Bayraklı Belediyesi’nde seçim öncesinde işe alınan yaklaşık 100 kişinin işten çıkarılmasıyla patlak veren işçi krizi tatlıya bağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 11:40
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Son dakika anlaşma sağlandı: Bayraklı’daki ‘işçi krizinde’ mutlu son

Bayraklı Belediyesi’nde bir süredir yaşanan işçi krizinde anlaşma sağlandı.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, 31 Mart öncesinde işe alınan aralarında Bayraklı Belediyesi’ne ait dershanedeki öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 işçinin işten çıkarılmasıyla birlikte kriz patlak vermişti.

İşçi çıkarma kararı sendika ve belediyeyi karşı karşıya getirirken bir süre devam eden görüşmelerde uzlaşı sağlanamamış ve sendika bugün belediyede eylem yapma kararı almıştı.

Öte yandan; dün gece taraflar arasında geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından işçi krizi tatlıya bağlanırken  DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Pazartesi günü saat 18.00'de mesaj yoluyla bildirim yapılan ve bugün tekrar çıkartılacaklar listesine eklenen arkadaşlarımız ile ilgili bugün bu saate kadar yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; İş çıkışı verilen öğretmenlerimiz 2 aylık süreçte sözleşmeli olarak devam edecektir.

2 aylık süreç sonunda kadroya geçişleri gerçekleşecektir. Ek protokol ile bu durum bağıtlanacaktır. Son 1 aylık süreçte işe yeni başlatılan arkadaşlarımızın çıkışı ile ilgili hukukçularımızla da yaptığımız görüşmeler sonucunda yasal anlamda herhangi bir hukuki işlem yapılamayacaktır.

Şirket işçisi olan iş çıkışı verilen 13 arkadaşımız sözleşmeli olarak işlerine devam edecektir. 1 Ocak itibari ile kadroya geçecektir. Ek protokol ile bağıtlanacaktır. Bugün çıkartılacakları belirtilen sezonluk çalışıp kadroya geçirilen 70 arkadaşlarımız da işlerine devam edecektir. Herhangi bir olumsuzluk iş çıkışı durumu şuan için söz konusu değildir. Bu görüşmeler sonucunda, yarın yapılacak olan eylem ve basın açıklaması iptal edilmiştir. Tüm üyelerimiz sabahtan kendi işlerine devam edeceklerdir."

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.