TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyrek arazilerine AVM mi geliyor: Satışlarda ‘ticaret’ detayı

Menemen Belediyesi, ilçede ve kentte tartışmalara neden olmasının yanında yargıya da taşınan Seyrek arazileri için yeni satış kararı aldı. Satışa çıkarılan taşınmazların ‘ticaret’ imar durumları dikkat çekerken ‘Seyrek’e AVM mi geliyor’ tartışmaları akıllara geldi

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seyrek arazilerine AVM mi geliyor: Satışlarda ‘ticaret’ detayı

Geçtiğimiz yıl, 1 milyon 600 bin metrekarelik arazi satışıyla gündeme gelen ve uzun süre Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yüksek gerilimi tartışmalara neden olan, Seyrek arazileri satışlarıyla gündeme gelen Menemen Belediyesi’nden dev bir satış adımı daha geldi.

Geçmişte tamamı ihaleye çıkarılan ancak bir bölümünün sit alanı içinde kaldığı gerekçesi ile iptal edilen Seyrek Arazileri için, daha sonra parça parça satılması kararı alınmıştı.

Öte yandan; belediye geçtiğimiz günlerde ilk olarak Seyrek’teki konut imarlı 65 araziyi 1 milyar 663 milyon lira bedel ile ardından satışı gerçekleşmeyen 43 araziyi ise 1,1 milyar liraya vitrine koymuştu. Belediye son olarak aynı bölgedeki 12 araziyi satışa çıkardı.

TİCARET İMARLI

Belediyenin daha önce satışa çıkardığı taşınmazların imar durumu konut olurken son olarak satışa çıkarılan arazilerinde ticari depolama, koşullu ticaret ve serbest yapılaşma koşullu ticari merkezden oluşması dikkat çekti.

Serbest yapılaşma koşullu ticari merkez imar durumuna sahip arsalar alışveriş merkezi, otel, sinema, lokanta, dinlenme tesisi gibi yapılara ayrılırken satışlar, daha önce mecliste de yaşanan ‘Seyrek arazilerine AVM yapılacak’ tartışmalarını akıllara getirdi.

Taşınmazlarda yapılaşma için 1 emsal verilirken 2 kat yapılaşma izni verildi.

Alanı 3 bin 818 metrekare ile 15 bin 579 metrekare arasında değişen arazilerin muhammen satış bedelleri ise 11 milyon 835 bin liradan başlayıp 64 milyon 185 bin liraya kadar yükseliyor.

Satışların gerçekleşmesi durumunda 2023 bütçesi 1 milyar 216 milyon lira belediyenin kasasına ise 344 milyon 289 bin lira girmesi bekleniyor.

Satış ihaleleri, 17 Kasım Cuma günü saat 10:00 ile 15:05 arasında kapalı teklif usulü ile yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.