TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serter’den Şehir Hastanesi tepkisi: Yıllardır İzmir halkını kandırıyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İzmir Milletvekili Bedri Serter, şehir efsanesi haline gelen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının sekizinci kez ertelenmesi üzerine sert tepki gösterdi. Serter, “Yıllardır hem İzmir halkını hem de görünüyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kandırıyorsunuz. Bu kepazelik artık bir son bulsun. 5 yıldır bu konuyu takip ediyorum. Hiçbir şey değişmedi. Yeter artık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Serter’den Şehir Hastanesi tepkisi: Yıllardır İzmir halkını kandırıyorsunuz

Açılışı yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin TEKNOFEST ziyareti için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı duyurulan açılışının bir kez daha ertelendiğini dile getiren Serter, yer seçiminden, ihalesine kadar başından beri yanlış olan, yolu izi olmayan, fay hattında yer aldığı belirtilen bu hastane kabusunun artık sona ermesini beklediklerini söyledi.

“5 yıldır soruyoruz, İzmirlilerle alay ediyorlar”

Son 5 yıl boyunca sürekli Şehir Hastanesi’ndeki garabeti gündeme getirdiğini, hastane inşaatına gidip yerinde incelemeler yaptığını ve sürekli Sağlık Bakanlığı’na soru önergeleri verdiğini ancak bugüne kadar hiçbir şeyin değişmediği belirten Serter,

“5 yıldır her fırsatta konuyu gündeme taşıdım. Şehir hastanesi “şehir efsanesi” oldu dedim. Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle depreme dayanıklı mı değil mi diye sorduk, yanıt alamadık. Ulaşım problemini gündeme taşıdık, hiçbir gelişme olmadı. Ne kadara mal olduğunu sorduk, sanki duvara konuştuk. Son olarak yeni yapılan hastanenin kolonlarına güçlendirme yapıldığını öğrendik. Bu konuda da kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi. Hastane yapılırken de hiçbir fizibilite yapılmadı. Mevcut hastaneler yeterli iken gereksiz bir yatırım gerçekleştirildi. İzmir’in böyle kocaman bir hastaneye ihtiyacı yok. Jeoloji Mühendislerinden alınan bilgiye göre de hastanenin altın 2 fay hattı geçmekte. Bu konuda da toplum bilgilendirilsin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı ile yapılan bu hastane için İzmirlilerin aklı ile alay edilmesin. Bu işin sorumluları kim ise halka hesap versin” diye konuştu.

“Düşün halkın yakasından”

Cumhurbaşkanı tarafından sürekli açılacağı duyurularak, Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığının bile yerle bir edildiğini vurgulayan Serter, günde 20 bin kişinin gideceği, mevcut yolunun şimdiden sıkışık olduğu hastaneye paraşütle mi ineceğiz?  diye sordu.  Hastane için milyarlarca liranın da çarçur edildiğine dikkat çeken Serter şöyle konuştu: “Halktan ne kadar para harcadıklarını da gizliyorlar. Ancak o kadar büyük bir para harcandı ki, bu para ile bugün büyük sıkıntı çeken emekliler daha refah içinde yaşatılabilirdi. Okullarda çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntıların çoğuna çare bulunurdu. Yurt sorunu yaşayan, parklarda kalmak zorunda kalan, yurt bulamayıp okula kaydını yaptıramayan üniversiteli gençlerin yurt sorunu çözülürdü.  Ancak AKP iktidarı tüm icraatlarını birkaç müteahhidi zengin etmek için yapıyor ne yazık ki. Söylediğimiz her şeye kulaklarını tıkıyorlar. Yaptıkları otoyollar sellerin altında kalıyor. Yaptıkları binalar depremde yerle bir oluyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı ile yandaşları zengin etmekten bıkmadınız mı? artık yeter. Düşün halkın yakasından.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZ ÇEKEBİLİR- İzmir’de nerede hangi semt pazarları var? İzmir’deki semt pazarları

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.