TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertel hakim karşısında: Hotar ve Sertel davasında ne karar çıktı?

Geçtiğimiz yıl, mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) geçen İnciraltı Mahallesi’ndeki 3 bin 140 metrekarelik arazinin satışıyla gündeme gelen ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın iftira ve hakaret içerdiği iddiasıyla Sertel’e açtığı davanın ilk celsesi bugün görüldü

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sertel hakim karşısında: Hotar ve Sertel davasında ne karar çıktı?

Geçtiğimiz yıl, mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) geçen İnciraltı Mahallesi’ndeki 3 bin 140 metrekarelik arazinin satışı kent gündemine oturmuştu.

Kapalı teklif usulüyle satışa çıkarılan ve 16 milyon 600 binlik teklif bulan araziye ilişkin CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel, ihalenin ardından yaptığı açıklamayla varisin rızasını olmadığı ve satışın hukuka aykırı olduğunu iddia etmişti.

Sertel’in "Feriha Ferhan Şahinci 3 bin metrekare olan araziyi kız yurdu yapılması koşuluyla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışlamıştı. Oğlu Erin Şahinci şu an Amerika’dadır. Kendisinden izin aldınız mı? Erin Şahinci’nin bu konuda herhangi bir oluru, rızası var mı? Bu arazinin satın alınmasından sonra, bölge turizm alanı kapsamı içerisine girerse bu arazinin bedeli belki 20 milyon lirayı belki de 30 milyon lirayı bulacak. Kız yurdu yapılması için bağışlanan araziden rant elde etmek isteyenlere de bir çağrım var; bu ihaleye girmeyin, bu ihalenin içinde bulunmayın. Her şey para, rant değildir. Ama buna rağmen bu skandal ihaleye çıkıldı. Hukuk yok sayıldı. Eğer halen hukuk varsa bu ülkede, bu şartlı bağışın satışına onay verilmeyecektir” sözlerinin üzerine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın iftira ve hakaret içerdiği iddiasıyla Sertel’e manevi tazminat davası açmıştı.

Öte yandan; davanın ilk celsesi bugün 9. Asli Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

ÇETİN: TOPLANACAK BİR DELİL YOK

Duruşmada Hotar’ın vekilliğini Betül Tançağı Çetin yaparken mahkemede, “Bizce toplanacak bir delil yok. Davanın kabulünü talep ediyoruz. Biz delillerimizin tamamını ibraz ettik. Takdir mahkemenin” ifadelerini kullandı.

SERTEL AVUKAT İSTEMEDİ

İlk celsede avukat istemeyen Atila Sertel savunmasını kendi yaptı.

Sözlerinin hakaret suçu içermediğinin altını çizen Sertel, “8 yıl vekillik görevi yaptım. Hakkı ve hukuku savunmak için çalıştım. Feriha Ferhan Şahinci, 3 bin metrekare araziyi Dokuz Eylül Üniversitesi'ne kız yurdu yapılması şartıyla bağışlamıştı. Fakat üniversite o araziyi satışa çıkardı. Ben de o dönemde vekildim ve konuya ilişkin açıklama yapmıştım mecliste. 6 milyon liraya satmıştı. 'Burayı satmayın. Kız yurdu ihtiyaçtır. İleride 20-30 milyon değeri olur zarara uğra üniversite demiştim.' Bir hakarete yoktur. Ayrıca bizim açtığımız davada satışa ilişkin mahkeme ihtiyatlı tedbir koydu ve satış gerçekleştirilemedi. Ben kimseye hakaret etmedim. Amacım kamu malını korumak ve bir hanımefendinin kız yurdu olması için bağışladığı arazinin satışına karşı çıkmaktı. Bir vekil olmanın dışında bir yurttaş olarak da herkes buna karşı çıkar” dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme hakimi, davanın reddine karar verdi. 

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mahkeme sonrası Sertel’den ‘Hotar’a hukuk dersi’ açıklaması

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.