TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim döneminde vaat etmişti: Tugay’dan su indirimi için ilk adım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçilmesinin ardından söz verdiği ekmek zammını geri alırken seçim dönemi vaatlerinden olan suya indirim için de ilk adımı attı

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:48
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Seçim döneminde vaat etmişti: Tugay’dan su indirimi için ilk adım

Türkiye'nin bir yıl içinde ikinci girdiği seçim olan ve yerel yönetimlerin seçildiği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'ni geride bıraktı.

Seçimde İzmir’de de 15 yıl sonra bir ilk yaşanırken CHP, 2009 seçimlerinden bu yana ilk kez 30 ilçenin 28’ini kazandı. Kentin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da yüzde 48,97 oyla CHP’nin adayı Cemil Tugay oldu.

Seçim sonuçlarının ardından gözler, kentin yeni Büyükşehir Başkanı Cemil Tugay’ın ‘Söz veriyorum’ diyerek duyurduğu ilk 6 ay vaatlerine çevrilirken, Tugay’dan seçim döneminde verdiği ‘suya indirim’ vaadine ilişkin ilk adımı geldi.

CEMİL TUGAY NE VAAT ETMİŞTİ?

Belediye seçimlerini kazandıktan sonra ilk 6 ay içerisinde hızlı eylem planı kapsamında su faturalarını ele alacaklarını vurgulayan Tugay, lansmanda “İndirimli su fiyatı belirleyeceğiz. Öncelikli olarak ihtiyacı olanlara sonra statü statü tüm İzmir halkına bunu uygulamaya başlayacağız.” ifadelerini kullanırken ilerleyen dönemde emekliler için ayrıca konuşarak, “65 yaş üzerindeki emekli yurttaşlarımız için 4 metreküp suyu tamamen ücretsiz vereceğiz. Bu 4 metreküp temel ihtiyaç miktarıdır. Üzerine de suyu yüzde 50 indirimli vereceğiz. Öğrencilere yüzde 50 indirim direkt başlatacağız” demişti.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda başkanlıktan gelen önergeler kapsamında suya indirim konusu gündeme alındı.

Ek gündemle gündeme alınan önergeyi Başkan Tugay okurken suda yüzde 25 indirim önerildi.

Önerge kapsamında şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı'nda alacağı kararla 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerimizin tarifelerinde 0-4 metreküplük su ve atıksu tüketim bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılması hususunda karar alınıp gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Önerge görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu, Esnaf ve Tüketiciyi Koruma ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.